Ligabibeln

SÅSPELAR LAGET

-

VÄLJER IRLAND

Ronald KOEMAN

Egentligen kändes det självklart att Joel Robles, som i slutet av förra säsongen blev förra tränaren Roberto Martinez förstaval i målet, skulle kännas given mellan stolparna. Men med en ny tränare har förutsättn­ingarna ändrats, och när nederlända­ren Koeman tar in landsmanne­n Stekelenbu­rg är det kanske inte helt orimligt att anta att målvaktspl­atsen är up for grabs. Född: 1963-03-21. Land: Nederlände­rna. Antal säsonger: en. Kom från: Southampto­n, 2016. Meriter: Två ligatitlar i Nederlände­rna med Ajax och en med PSV, en cuptitel med Valencia.

Sympatisk spelare som blev en sympatisk tränare. Har lyckats i de flesta klubbar han verkat och är mycket omtyckt. Det ska bli spännande att se Everton under honom.

RIKTIGADYR­GRIPAR

Förstås lite oklart när en ny tränare kommer in och ska sätta sin prägel på laget, men Koeman gillar ju bolloch passningss­kickliga lirare med reptilsnab­b omställnin­gsförmåga om möjlighete­n dyker upp, på samma sätt som hans lag i stun stunder mycket tålmodigt kan hålla bollen i laget. Men med två offensiva ytter ytterbacka­r och ett bollskickl­igt mittfält kommer det nog att gå undan när motståndar­na tappar boll vid fel tillfälle. Hemmapubli­ken vill framför allt ha något att våga hoppas lite på, för det har svängt mycket på senare år.

SKYTTELIGA­N

 ??  ?? COLEMAN
LENNON
BARRY
ROBLES
JAGIELKA
FUNES MORI
MCCARTHY
BARKLEY
LUKAKU
BAINES
MIRALLAS
COLEMAN LENNON BARRY ROBLES JAGIELKA FUNES MORI MCCARTHY BARKLEY LUKAKU BAINES MIRALLAS
 ??  ?? McCarthy.
McCarthy.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Robles.
Robles.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden