Ligabibeln

SÅSPELAR LAGET

-

KUNG ÄR HAN Anfallsess­et Jamie Vardy jagades av bland andra Arsenal som erbjöd vad hans utköpsklau­sul låg på med en bra personlig lön på det, men 29-åringen valde att stanna och förlänga med Leicester i stället. Tränare Ranieri hyllar ändå beslutet: – Han är kung här, Jamie. Han mår bra här. Liksom lagkaptene­n Wes ”Captain” Morgan: – Han har bevisat sig själv i både landslaget och Leicester nu, mästarna. Så varför skulle han lämna klubben?

COACHEN!

Claudio RANIERI

Född: 1951-10-20. Land: Italien. Antal säsonger: 1. Kom från: kontraktsl­ös, 2015. Meriter: Vunnit serie C med Cagliari, vunnit serie B och italienska cupen med Fiorentina, vunnit Ligue 2 med Monaco, vunnit Premier League med Leicester.

Fick sparken från det grekiska landslaget och stod arbetslös och hoppade till slut på tränartåge­t till Leicester. Resten är, som man säger, historia. Makalös historia.

RIKTIGADYR­GRIPAR

De springer inte mest, men de sprang åtminstone den senaste säsongen smartast. Håller tätt mellan lag lagdelarna och försvarar sig som en stor enhet, pressar bra men värderat. Sedan, när man erövrar boll, sticker ett gäng bollskickl­iga anfallare och yttrar som skott och ska skapar farlighete­r varje gång med sin fart och teknik. Har dessutom en målvakt som tillhör den absoluta eliten när det kommer till att sätta igång spelet snabbt, precist och långt. Innehar som lag väldigt lite boll, och vill dessutom inneha väldigt lite boll.

VARDYÄRKVA­R

MÅLET:HÄNGAKVAR

LÅGA FÖRVÄNTNIN­GAR Regerande mästare och det lag alla har att jaga. Så vad sätter Leicester då för resultatmå­l under säsongen som kommer? Extremt ödmjuka: att inte åka ur Premier League.

– Vi kör på samma som förra året, att spela in 40 poäng. Vi börjar där, med att vara ordentliga och skaffa en tro på oss själva, säger Ranieri.

Italienare­n, som förra säsongen tog en match i taget hela året, har förstås sina anledninga­r att boja fast spelarnas förväntnin­gar i backen, för man får som bekant inga gratispoän­g bara för att man vann ligan den senaste våren.

SKYTTELIGA­N

 ??  ?? SIMPSON
MAHREZ
MUSA
SCHMEICHEL
MORGAN
DRINKWATER
HUTH
MENDY
VARDY
FUCHS
ALBRIGHTON
SIMPSON MAHREZ MUSA SCHMEICHEL MORGAN DRINKWATER HUTH MENDY VARDY FUCHS ALBRIGHTON
 ??  ??
 ??  ?? Vardy.
Vardy.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden