Ligabibeln

SÅSPELAR LAGET

-

AWAY, AWAY, AWAY...

BACKTOBACK?

SMAKSTART Den nya huvudläkta­ren på Anfield är redo till premiären, men det krävdes en matchflytt för att få till det. Liverpool bytte hemmamatch med Burnley i omgång 2, vilket betyder att laget nu inleder serien med tre bortamatch­er. Efter matcher mot Arsenal, Burnley och Tottenham får Liverpoolf­ansen till slut chansen att se den nya delen av Anfield. 10 september väntar hemmamatch mot Leicester följt av ytterligar­e en bortamatch mot Chelsea. Tuff säsongsöpp­ning, Jürgen Klopp...

COACHEN!

Jürgen KLOPP

Född: 1967-06-16. Land: Tyskland. Antal säsonger: 1. Kom från: Borussia Dortmund, 2015. Meriter: Dubbel ligamästar­e i Tyskland, tysk cupmästare en gång. Tog upp Mainz 05 till Bundesliga. Nått CL-final (Dortmund) och EL-final (Liverpool), men förlorade båda.

Oerhört framgångsr­ik i Dortmund trots betydligt sämre förutsättn­ingar än Bayern München. Skicklig lagbyggare som jobbar med inspiratio­n till 100 procent. En av världens bästa tränare.

RIKTIGADYR­GRIPAR

Jürgen Klopp spelade 4-2-3-1 i fjol, men kan ändra det till 4-3-3 i år. En lek med siffror, enligt Klopp och många av hans tränarkoll­egor, men det skulle ge mer utrymme åt de många anfallare som Liverpool har i truppen. Philippe Coutinho är den offensive nyckelspel­are oavsett spelsystem, men nyförvärve­t Georgi Georginio Wijnaldum lär också bli en viktig pusselbit om han kan bevara formen från Newcastle. Defensivt får Henderson och Can viktiga roller. Frågetecke­n vem som tar ledarrolle­n i försvaret. FLYTTGUBBE Ont om plats på Liverpools mittfält, då öppnar Jürgen Klopp för att sätta ner James Milner som vänster vänsterbac­k. Den engelska landslagsb­acken lämnade Manchester City i fjol för att slippa flyttas runt på olika positioner, men redan efter ett år verkar den allrounde mittfältar­en vara tillbaka i gamla flyttvanor. Milner tes testades som både höger- och vänsterbac­k under försäsonge­n och kan vara svaret på Klopps önskan om en ny vänsterbac­k. Betydligt billigare än att köpa in en ny om inte annat.

SKYTTELIGA­N

 ??  ?? CLYNE
CAN
MANÉ
MIGNOLET
MATIP
LOVREN
HENDERSON
STURRIDGE
MILNER
WIJNALDO
COUTINHO
CLYNE CAN MANÉ MIGNOLET MATIP LOVREN HENDERSON STURRIDGE MILNER WIJNALDO COUTINHO
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden