Ligabibeln

SÅSPELAR LAGET

-

DOCTOR:”NO”

FÄRREFÅRSE’BORO’

STOPP Tio miljoner euro, klubbarna överens, Middlesbro­ugh hade fått sin defensive ledare — men så slog läkarna larm. Dortmundfö­rsvararen Neven Subotic klarade inte läkarunder­sökningen, och en förkrossad Subotic tvingades inse att Premier League-flytten inte skulle bli av.

– Det var oerhört tufft för mig. Jag såg fram emot den nya säsongen som en liten pojke som äntligen skulle få leva sin dröm igen, sa Subotic.

Han blir nu kvar i Dortmund, där han kommer ägna hösten åt att rehabilite­ra sin revbensska­da.

COACHEN!

Aitor KARANKA

Född: 1973-09-18. Land: Spanien. Antal säsonger: 3. Kom från: Real Madrid, 2013. Meriter: Tog upp Middlesbro­ugh till Premier League i våras.

Har varit omdiskuter­ad, och såg ut att vara på väg att lämna klubben i våras efter ett bråk. Men populär hos spelare och klubbledni­ng. Står inför ett riktigt test nu med den stora satsningen som gjorts.

RIKTIGADYR­GRIPAR

4-2-3-1-uppställni­ng med fokus på det defensiva. Midd Middlesbro­ugh släppte in klart minst mål i Championsh­ip i fjol, men det gick ut över offensiven. Aitor Karanka har värvat in en hel del offensiv kraft i sommar, men det finns frågetecke­n för vad det kan ge. Får Viktor Fischer vara skadefri kan han bli ett stort utropsteck­en i Premier League. Dåligt använd i Ajax. Problem att Daniel Ayala och Grant Leadbitter missar början av säsongen med sina skador. Största frågan blir vem Karanka väljer att ställa i målet. MINDRE KOSTYM Riverside Stadium har fått sig en rejäl ansiktslyf­tning under sommaren, men maxkapacit­eten har gått ner med nästan 1 000 platser. Middlesbro­ugh har investerat drygt 60 miljoner kronor i arenan, bland annat för att förbättra strålkasta­rljuset och facilitete­rna för tv-bolagen. Det har inneburit att maxkapacit­eten gått ner från 34 733 till 33 746. Siffran kan bli ännu lägre på vissa matcher på grund av säkerhetsa­vstånd. Högsta publiksiff­ran i fjol på arenan var 33 806.

SKYTTELIGA­N

 ??  ?? BARRAGAN
FISCHER
AYALA
VALDES
LEADBITTER
GIBSON
DE ROON
DOWNING
NEGREDO
FRIEND
ADOMAH
BARRAGAN FISCHER AYALA VALDES LEADBITTER GIBSON DE ROON DOWNING NEGREDO FRIEND ADOMAH
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden