Ligabibeln

SÅSPELAR LAGET

HÅLLKOLLPÅ!

-

ALL YOUR BASE ARE BELONG TO USA Enda walesiska klubben i Premier League, men Swansea är numera ägt av ett amerikansk­t konsortium. Gruppen, ledda av Jason Levin och Steve Kaplan, köpte i början av sommaren 60 procent av klubben. Förre ordförande­n, Huw Jenkins, fortsätter dock som vd och sköter den dagliga ruljangsen. Förhandlin­garna har hållit på sedan förra året och köpet godkändes av Premier League i juli. Swansea Supporters Trust fortsätter att äga 21 procent av klubben.

COACHEN!

FILMNINGSD­ISKUSSIONE­R En omdiskuter­ad straff för snart två år sedan har gjort Swansea till den mest hatade klubben i Stoke. Det smått sensatione­lla resultatet kom fram genom en brittisk undersökni­ng, och anledninge­n till Stoke-fansens motvilja mot Swansea ska vara den diskussion som uppstod kring den straff som Stoke-spelaren Victor Moses fick efter en närkamp med Angel Rangel i oktober 2014. Filmningsd­iskussione­n som följde gjorde Stokefanse­n vansinniga, bevisligen för en lång tid framöver.

Francesco GUIDOLIN

Född: 1955-10-03. Land: Italien. Antal säsonger: 1. Kom från: Udinese, 2015. Meriter:Coppa Italien (Vicenza), Serie B (Palermo), Serie C1 (Ravenna).

Hade egentligen avslutat tränarkarr­iären och jobbade som konsult för Pozzo-familjen kring Udinese, Granada och Watford. Men när Swansea kom med ett erbjudande i vintras kunde han inte säga nej. Gör mycket i det tysta, och med små medel.

RIKTIGADYR­GRIPAR

Francesco Guidolin pendlade mellan 4-3-3 och 4-2-3-1 i fjol, men oavsett har Swansea en stor brist på anfal anfallare så här två veckor innan premiären. Enda alternativ­et som anfallare, André Ayew, är omskolad i år, men Swansea löper stor risk att tvingas sälja honom i au-au augusti.gusti. gusti. Guidolins lag spelar ofta en ganska defensiv och strikt fotboll, men Swanseas fina passningss­pel lever kvar sedan Michael Laudrups dagar.

NYTTÄGARSK­AP

INTEPOPPIS­PÅBRITANNI­A

Han gjorde stor succé under EM i somras och jagas nu av ett helt koppel klubbar inför transferfö­nstrets stängning. Men Swansea gör allt för att behålla

Islänninge­n är en nyckelfigu­r både för det offensiva spelet och på fasta situatione­r. Hans elva mål i fjol var det fjärde högsta antalet bland alla mittfältar­e i ligan. Utan Sigurdsson­s mål hade Swansea tappat elva poäng – åkt ner från 12:e till 19:e plats i ligan,

SKYTTELIGA­N

och därmed spelat i Championsh­ip i år.

Medan Everton nu sägs vara beredda att slänga upp 280 miljoner kronor för mittfältar­en gör Swanseas nya ägare allt för att kunna behålla klubbens ende stjärnspel­are.

Sigurdsson själv meddelade också från semestern att han helst av allt ville hjälpa Swansea att nå en bättre placering än i fjol.

Sist han lämnade klubben var det för Tottenham, och där blev det fiasko...

 ??  ?? NAUGHTON
FER
FABIANSKI
WILLIAMS
BRITTON
VAN DER HOORN
AYEW
CORK
SIGURDSSON
TAYLOR
KI
NAUGHTON FER FABIANSKI WILLIAMS BRITTON VAN DER HOORN AYEW CORK SIGURDSSON TAYLOR KI
 ??  ??
 ??  ?? André Ayew.
André Ayew.
 ??  ?? Filmning eller ej – straff blev det.
Filmning eller ej – straff blev det.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden