Ligabibeln

SÅSPELAR LAGET

-

SKOLAD I MADRID Namnet låter ryskt och visst, Denis Cherysev är född i Ryssland och spelar landslagsf­otboll för landet, men mycket mer koppling till bjässen i öster än så har inte 25-åringen. Pappa Dmitri represente­rade en gång i tiden Sporting Gijon, och det var där Denis skolades. Knappt fyllda 13 flyttade han till Real Madrid, men där räckte han inte till i konkurrens­en på a-lagsnivå. I stället valde Real att låna ut honom till Sevilla, Villarreal och Va- lencia innan man i sommar sålde honom till ”U-båtarna”.

COACHEN!

För det mesta med en 4-4-2-formation. Nyckelspel­aren är Bruno, som är stark i båda riktningar­na centralt på mittfältet. Med köpet av N’Diaye från Real Betis är nog Marcelinos tanke att Bruno ska av avlastas defensivt och därmed kunna sup supporta de båda anfallarna i större ut utsträckni­ng. Ytterbacka­rna är mer traditione­lla i sitt spelsätt; kan erbjuda offensiva alternativ, men har sin styrka i defensiven. Soldado har i takt med sti- gande ålder förvandlat­s från målskytt till en hårdjobban­de assist-assist assistspel­are.

Marcelino GARCÍA TORAL

Född: 1965-08-14. Land: Spanien. Antal säsonger: tre. Kom från: Sevilla 2013. Meriter: Två gånger månadens manager i La Liga. Tog upp Recreativo i La Liga 2005/06.

Gjorde ett flertal U-landskampe­r som spelare och har ett spelarförf­lutet i fyra lite mindre spanska klubbar. Inte särskilt karismatis­k men desto mer gedigen.

RIKTIGADYR­GRIPAR

INKÖPT:SPANSKRYSS

FIXADE22ST­RUTAR

FYNDADE I TURKIET Fjolårssäs­ongens fynd i klubben? Tveklöst Cedric Bakambu. Utan att någon hade särskilt bra koll på honom signades anfallaren från turkiska Bursaspor sommaren 2015 – och gjorde omedelbart succé. Under hösten öste Bakambu in mål och till slut blev det 22 fullträffa­r, varav 12 i ligaspelet. Därmed blev han klubbens överlägset bäste målskytt. Bakambu är född och fotbollsfo­strad i Frankrike och vann U19-EM med landet 2010, men har som senior valt att spela för Kongo eftersom föräldrarn­a är kongoleser.

SKYTTELIGA­N

 ??  ?? GASPAR
CASTILLEJO
RUIZ
SOLDADO
AREOLA
SORIANO
MUSSACHIO
N’DIAYE
BAKAMBU
COSTA
CHERYSHEV
GASPAR CASTILLEJO RUIZ SOLDADO AREOLA SORIANO MUSSACHIO N’DIAYE BAKAMBU COSTA CHERYSHEV
 ??  ?? Cheryshev.
Cheryshev.
 ??  ?? Soldado.
Soldado.
 ??  ?? Bakambu.
Bakambu.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden