Ligabibeln

SÅSPELAR LAGET

HÅLLKOLLPÅ!

-

Paulo SOUSA

Född: 1970-08-30. Land: Italien. Antal säsonger: 1. Kom från: Basel, 2015. Meriter: Israelisk mästare 2014, schweizisk mästare 2015.

Paulo Sosa var under sin spelarkarr­iär i Fiorentina­s värsta rival Juventus under två säsonger. Dessutom har han även spelat i både Inter och Parma i Italien. I övrigt både spelar- och tränarfost­rad i hemlandet Portugal.

RIKTIGADYR­GRIPAR

Paulo Sosa gör sin andra säsong som tränare för Fiorentina och lär behålla den taktik som ledde till en femteplats i den förra. Sosa vill att hans lag ska ha ett högt bollinneha­v med tydliga direktiv i båda offensiven och defensiven. Så som sig bör i ett passningso­rienterat lag så rör sig spelarna rätt mycket från sina ursprungli­ga positioner i offensiven, och pressar högt och med många spelare i defensiven. Trebacksli­njen kan under vissa matcher övergå till att bli en rakare fyrbacksli­nje.

ALONSO

KLUBBEN TROGEN ” Talangerna” har börjat visa vad de går för. En italienare som nobbade Manchester och en uruguayan är Fiorentina­s framtid.

håller helst till på en kant och har fått leva med epitetet ”supertalan­g” ända sedan Sir Alex Ferguson ville värva honom 2011.

17 år gammal tackade han då nej till spel i Uniteds ungdomslag. I stället är det Fiorentina som haft honom i sin ägo och förra året slog han som 21-åring igenom på riktigt då han spelade 33 matcher och gjorde två mål och sex assist i Serie A.

Bernardesc­hi har nämnt gamle

SKYTTELIGA­N

storanfall­aren Sjevtjenko som en förebild: återstår att se om det kan spegla av sig i målprodukt­ionen.

Den två år äldre Matias Vecino spelar centralt på mittfältet och tog, efter utlåningar till Cagliari och Empoli, förra året äntligen plats i det Fiorentina som trott på honom sedan de plockade över mittfältar­en från Uruguay 2011.

I år är det tags att ett kliv till och bli en ledare på mittfältet. Med sin offensivt lagda spelstil finns det även en anledning att tro på några fler poäng än förra säsongens tre.

 ??  ?? TOMOVIC
BERNARDESC­HI BADELJ
TATARUSANU
RODRIGUEZ
VALERO
VECINO
KALINIC
ASTORI
ILICIC
TOMOVIC BERNARDESC­HI BADELJ TATARUSANU RODRIGUEZ VALERO VECINO KALINIC ASTORI ILICIC
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Känn dig aldrig fången i Franchibet­ongen.
Känn dig aldrig fången i Franchibet­ongen.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden