Ligabibeln

SÅSPELAR LAGET

-

STRULIG SÄSONG Tränaren Mancini kom hem till Inter för att få det sena 00-talets italienska dominant på rätt spår igen. Det har dock visat sig vara svårt. Förra säsongen började spelet hacka efter en bra start och sedan började Mancinis säsong handla om annat än fotboll. Efter en match mot Napoli i cupen anklagade han motståndar­tränaren Sarri för att vara rasist och ha kallat Mancini för ”bög”. Sarri stängdes av två matcher och bad om ursäkt. Mancini fick leva med snacket om att han var ”ur fas” säsongen ut. Viktigt att fokus hamnar på fotbollen säsongen som kommer.

COACHEN!

Roberto MANCINI

Född: 1964-11-27. Land: Italien. Antal säsonger: 2. Kom från: Galatasara­y, 2014. Meriter: Italiensk mästare 2006, 2007, 2008, italiensk cupmästare 2005, 2006, engelsk mästare 2012, FA-cupmästare 2011.

Har inte bara en fin tränarkarr­iär utan var även en duktig spelare som gjorde över 400 matcher för Sampdoria. På tränarbänk­en är han känd för att alltid bära en halsduk med lagets färger på sig.

RIKTIGADYR­GRIPAR

Inter under Roberto Mancini spelar en fotboll med en tydlig defensiv struktur, kryddat med hans lika tydliga fäbless för att rotera bland spelarna på de offen offensiva positioner­na. Två tydliga defensiva mitt mittfältar­e och en rak fyrbacksli­nje med ytter ytterbacka­r som gärna får fylla på är grund grundläget. Offensivt finns det en hel del val bakom strikern Mauro Icardi. Nyförvärve­t Ever Banega kommer troligen ta en av platserna och sedan gör Brozovic, Perisic och Jovetic upp om de två som finns kvar.

FOKUSPÅFOT­BOLLEN

KORSITAKET,MELO KORSTITAKE­T,MELO

INTE DOMARNAS KOMPIS Mittfältar­en Felipe Melo gjorde sin första säsong för Inter den gångna säsongen men är inte okänd för de italienska do domarna sedan tidigare. I Fiorentina 08/09 drog brassen på sig 13 gula kort och på de två efterfölja­nde säsongerna i Juve blev det totalt 17 gula kort. Förra säsongen nådde Melo upp i sju gula kort och ett rött. Totalt på 113 matcher i Serie A har Melo dragit på sig 39 kort som resulterat i sju utvisninga­r. Frågan är om han får chansen att addera till de siffrorna den kommande säsongen. Konkurrens­en har hårdnat centralt på Inters mittfält.

SKYTTELIGA­N

 ??  ?? ANSALDI
BROZOVIC
HANDANOVIC
MIRANDA
MEDEL
ICARDI
MURILLO
KONDOGBIA
BANEGA
ERKIN
PERISIC
ANSALDI BROZOVIC HANDANOVIC MIRANDA MEDEL ICARDI MURILLO KONDOGBIA BANEGA ERKIN PERISIC
 ??  ?? Melo.
Melo.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden