Ligabibeln

SÅSPELAR LAGET

HÅLLKOLLPÅ!

-

DAGS ATT BLOMMA UT? Roms mest avskydde man, i alla fall de vinröda delarna, är för tillfället bosniern Miralem Pjanic som till den här säsongen bytt Roma mot Juventus. Den passningsk­icklige bollkonstn­ären har dock all möjlighet att bli minst lika omtyckt i Turin som han är avskydd i huvudstade­n. Efter ett par år i Rom där hans enorma potential och kvalitet visat sig i omgångar så har nu flyttlasse­t gått till mästarlage­t Juventus. Mycket talar för att han kan komma till sin rätt i ett lag där samma ansvar inte vilar på hans axlar.

COACHEN!

Masimillia­no ALLEGRI

Född: 1967-08-11. Land: Italien. Antal säsonger: 2. Kom från: Milan, 2014. Meriter: Italiensk mästare 2011, 2015, 2016, italiensk cupmästare 2015, 2016.

Var nära att bli odödlig i de svartvita delarna av Turin när han tog Juventus till Champions League-final 2014/15, där blev det dock förlust mot Barcelona. Uppväxt i Livorno där han också tillbringa­de ett par år av sin blygsamma spelarkarr­iär.

RIKTIGADYR­GRIPAR

Tränaren Massimilli­ano Allegris Juventus har hittat en vinnande formation och lär fortsätta med den under säsongen som kommer. Trebacksli­njen ”BBC” är intakt och där bakifrån kommer Bonucci styra en stor del av uppspelen som en defensiv spelregiss­ör. På mittfältet städar Khedira medan Pogba och Pjanic transporte­rar och levererar boll framåt. På kanterna jobbar ytterbacka­rna/mittfältar­na stenhårt både defensivt och offensivt. På topp kompletter­ar Higuaín och finurliga Dybala varandra bra.

ETTIFRÅGAS­ATTBYTE

 ??  ??
 ??  ?? CHIELLINI
ALVES
KHEDIRA
HIGUAÍN
BUFFON
BONUCCI
PJANIC
BARZAGLI
MARCHISIO ALEX SANDRO
DYBALA
CHIELLINI ALVES KHEDIRA HIGUAÍN BUFFON BONUCCI PJANIC BARZAGLI MARCHISIO ALEX SANDRO DYBALA
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Pjanic.
Pjanic.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden