Ligabibeln

HÅLLKOLLPÅ!

-

Han har blivit italiensk mästare med Lazio och spelat i landslaget – men alltid stått i skuggan av storebror Filippo. Nu är det ombytta roller. Det går snabbt i toppfotbol­len. För ett år sedan var storebror Filippo tränare i Milan medan lillebror Simone var ungdomsträ­nare. Nu är det som försvarar familjens färger i Serie A medan Filippo återfinns i serie C och Venezia.

Anfallsbrö­derna har spelat tillsamman­s i landslaget, men aldrig i något klubblag.

– Det är väldigt synd, eftersom vi antagligen hade haft ett väldigt bra samarbete med tanke på att vi har olika spelstilar. Han var mer av en måltjuv, som gjorde tre gånger så mycket mål som jag, säger Simone.

Det här är andra gången Simone blir sistaminut­enlösninge­n för Lazio. Han plockades upp från Primaveral­aget när Stefan Pioli sparkades i april och avslutade säsongen. Sedan tog han ett steg tillbaka för att göra plats för Marcelo Bielsa, som hoppade av uppdraget två dagar efter att han skrivit på kontraktet.

Ersättaren var självklar: Simone Inzaghi.

– Lazio räknar med mig. Jag vet vilket jobb som ligger framför oss och vi har allt som krävs för att göra bra ifrån oss, säger han.

I så fall kanske bröderna får chansen att bli tränarduo i stället.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden