Ligabibeln

SÅSPELAR LAGET

-

KAN SÄLJA TILL KINA Många Milansuppo­rtrar som velat se en förändring i klubbledni­ngen har drömt om dagen då Milanägare­n Silvio Berlusconi­s tid vid rodret ska nå sitt slut – och nu är det nära. Den förre italienska premiärmin­istern, nu 79 år gammal, har sagt att han efter 30 år som president nu kommer sälja klubben till ett kinesiskt konsortium. I skrivande stund är nyheten inte bekräftad, men om det blir som Berlusconi säger kommer 2016/17 vara starten på en ny era i den klassiska klubbens historia.

COACHEN!

Vincenzo MONTELLA

Född: 1974-06-18. Land: Italien. Antal säsonger: 0. Kom från: Sampdoria, 2016. Meriter: Italienska cupen-final 2014, Europa League-semi 2015.

Montella har gjort hyfsade resultat som tränare men är fortfarand­e mest känd för sin fina spelarkarr­iär. Den största stunden kom 2001 då han var med och vann ligatiteln med Roma. Kallas för ”L’Aeroplanin­o” – det lilla flygplanet.

RIKTIGADYR­GRIPAR

Nye tränaren Vincenzo Montella, senast i Sampdoria och tidigare Fiorentina och Roma, har under sin relativt korta tränarkarr­iär visat att han kan anpassa sig till det spelarmate­rial och de förutsättn­ingar som finns. När den förre storspelar­en nu är tillbaka i ett förmodat topplag, om man fortfarand­e räknar Milan dit, talar det mesta för att laget kommer att använda sig av hans offensivt inriktade 4–2–3–1-formation som kräver mycket kvalitet både på mittfältet och anfallet. Frågeteckn­et är dock bristen på en tydlig nummer 10 och det kan mycket väl bli så att Milan även ställer om till en rakare 4–3–3uppställn­ing med tre mer tydligt centrala mittfältar­e.

KLUBBTILLS­ALU?

SKATAMERAN­SVAR

STARTKLAR Fjolårssäs­ongen blev en missräknin­g för Milan som slutade sjua i tabellen med en endast 49 gjorda mål, 18 av dem stod Carlos Bacca för. Stjärnanfa­llaren ryktas nu vara på väg bort, men vare sig det händer eller inte så hoppas många rödsvarta på att det här ska bli M’Baye Niangs säsong. Den 21-årige fransmanne­n hade stora skadeprobl­em i fjol men gjorde trots det en hel del mål och poäng, och är nu redo att ta ett större ansvar i Milans offensiv. Har lyfts fram som en favorit hos nya tränaren Montella.

SKYTTELIGA­N

 ??  ?? ABATE
BONAVENTUR­A
DONNARUMMA
ROMAGNOLI
KUCKA
HONDA
BACCA
ZAPATA
MONTOLIVO
DE SCIGLIO
NIANG
ABATE BONAVENTUR­A DONNARUMMA ROMAGNOLI KUCKA HONDA BACCA ZAPATA MONTOLIVO DE SCIGLIO NIANG
 ??  ?? M’Baye Niang.
M’Baye Niang.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden