Ligabibeln

SÅSPELAR LAGET

HÅLLKOLLPÅ!

-

SARRISGAYA­TTACK

STÄNGDES AV I TVÅ MATCHER Maurizio Sarris gjorde stor succé sitt första år som Napoliträn­are. Men han drog också negativa rubriker till sig. Under det heta toppmötet mot Roma kallade Sarri motståndar­tränaren Roberto Mancini för bög, vilket ledde till stora debatter och att Sarri stängdes av i två matcher. Någon vecka senare sa han: ”Jag hoppas att hela den här incidenten, som började illa och slutade väl, kan hjälpa fler fotbollssp­elare att komma ut ur garderoben. I Napoli skulle vi inte ha några problem med det.”

COACHEN!

Maurizio SARRI

Född: 1959-01-10. Land: Italien. Antal säsonger: 1. Kom från: Empoli, 2015. Meriter: Inga.

Snacka om late bloomer. Sarri tränade länge småklubbar i Toscana och fick sitt genombrott som tränare vid 55 års ålder, då han tog tillbaka Empoli till Serie A och överraskan­de höll dem kvar i högstaliga­n. Född i Neapel och känd för sina maniskt välplanera­de fasta situatione­r.

RIKTIGADYR­GRIPAR

Förra året användes Europa League och italienska cupen för att ge hela truppen speltid. Nu när Napoli är med i Champions League kommer det att roteras betydligt mer i ligaspelet. Mittbacken Tonelli och arbetsmyra­n Giaccherin­i är två finfina värvningar som både ger bredd och spets, men med tanke på hur starkt laget var i fjol lär de få jobba hårt för att slå sig in i förstaupps­tällningen. Carlos Bacca och Marco Icardi har nämnts som potentiell­a ersättare till rekordmann­en Higuaín.

KOULIBALY ITUSENTAL

STOD UPP FÖR MÅNGFALD Napoli är mer internatio­nella än de flesta. På VM 2014 var Napoli den mest represente­rade klubben och i år har de spelare från tolv olika länder i laget – många mindre fotbollsna­tioner som Senegal, Albanien, Rumänien, Algeriet, Slovakien och Marocko. I fjol stod fansen upp för en av sina spelares ursprung genom en vacker manifestat­ion. Matchen efter att Lazios fans sjungit rasistiska ramsor till Koulibaly svarade tusentals Napoli-supportrar med att hålla upp en bild på senegalese­ns ansikte framför sina egna. Publiken på San Paolo har en speciell relation till

Han är en av deras egna – och älskar den hängivna publiken, även när han själv har fått känna på deras busvisslin­gar.

– Jag vet att visslingar­na mot mig är visslingar av kärlek. Vi är ett väldigt stolt folk och vi vill att de som represente­rar oss gör ett bra jobb, har Insigne sagt.

Precis som de allra flesta andra som växter upp under fattiga förhålland­en i utkanterna av Neapel var Lorenzo Insigne Napolisupp­orter och ville se så många matcher som

SKYTTELIGA­N

möjligt. Ibland kom han in på stadion för att han var bollkalle, ibland smet han in.

Förra hösten var den 163 centimeter korte dribblern – som kallats ”Italiens Messi” – magisk. Så bra att Gianfranco Zola, som var med senast Napoli vann ligan, tyckte att han skulle ta över Maradonas gamla nummer 10.

– Maradona var bäst på allt. Han gjorde mål, assist och var delaktig i uppbyggnad­sfasen. Insigne har en av de kvaliteter­na – förmågan att förflytta bollen samtidigt som han ser sina lagkamrate­rs rörelser. Han vet tidigt var han ska passa bollen.

 ??  ?? HYSAJ
ALLAN
CALLEJON
ALBIOL
REINA
KOULIBALY
JORGINHO
GABBIADINI
GHOULAM
HAMSIK
INSIGNE
HYSAJ ALLAN CALLEJON ALBIOL REINA KOULIBALY JORGINHO GABBIADINI GHOULAM HAMSIK INSIGNE
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden