Ligabibeln

SÅSPELAR LAGET

HÅLLKOLLPÅ!

-

HÅRTORKAVJ­ANSSON

HÅRD MOT HAMRÉN Med ny tränare och lagkaptene­n Kamil Glik borta öppnas nya möjlighete­r för Pontus Jansson i Torino. Arlövspåge­n har fått sparsamt med speltid sina två första säsonger i klubben och blev överraskan­de uttagen i somma sommarens EM-trupp. Efter mästerskap­et riktade han kritik mot Erik Hamrén. – Jag kommer från Italien, där vi haft en tydlig strategi, till Sverige, där vi typ inte haft någon strategi alls. Det märktes tydligt på planen. Skönt för Jansson att vara tillbaka

i Italien och klara direktiv nu då.

COACHEN!

Sinisa MIHAJLOVIC

Född: 1969-02-20. Land: Serbien. Antal säsonger: 0. Kom från: Milan, 2016. Meriter (som spelare): Europacupm­ästare, dubbel Serie A-mästare, fyrfaldig italiensk cupmästare, trippel jugoslavis­k mästare.

Mittbacken med lika hårda frisparkar som tacklingar har inga problem att få tränarjobb. Torino blir hans åttonde arbetsgiva­re på lika många år. Sparkades från Milan i våras och har mycket att bevisa.

RIKTIGADYR­GRIPAR

Efter flera gyllene Ventura-år – innehållan­de serie B-seger och Europa League-spel – med formatione­n 3–5–2 kom Torino tolva i fjol och nu är det dags för en ny era. Allt tyder på att Sinisa Mihajlovic kommer att byta spelsystem, där den stora skillnaden blir tre anfallare i stället för tre mittbackar. Det innebär också att konkurrens­en hårdnar för Pontus Jansson som i första hand kämpar med rutinerade Moretti och Mihajlovic­s landsman Maksimovic om speltid. Laget har flera intressant­a värvningar på ingång.

VANNDRAGKA­MPEN

PRESTIGEVÄ­RVNING Efter en lång tids spekulatio­ner kunde Torino slutligen presentera prestigevä­rvning i mitten av juli. Torino vann dragkampen om kreatören Adem Ljajic i konkurrens med bland andra John Guidettis spanska klubb Celta Vigo. Sinisa Mihajlovic och 24-åringen är redan välbekanta från Fiorentina och serbiska landslaget. När ”Miha” var förbundska­pten för Serbien 2012 skickade han hem muslimen Ljajic från en landslagss­amling för att kreatören vägrat sjunga nationalså­ngen. Ett lån av yttern Iago Falque ingår också i affären. Mihajlovic tid i Milan blev en besvikelse – för alla. Hans största chans som tränare slutade med att han fick sparken och förlängde sin streak att aldrig stanna längre drygt ett år i en klubb.

Den temperamen­tsfulla försvarare­ns tränarkarr­iär har inte varit lika framgångsr­ik som hans år som spelare.

Efter att ha fått sparken efter mindre än 15 månader hos Serie A-klubbarna Bologna, Catania och Fiorentina hittade han rätt i Sampdoria, som han ledde till en Europaplat­s 2015.

Framgången ledde till att

SKYTTELIGA­N

han fick ta över Milan inför förra säsongen, men återigen slutade det med att han fick lämna i förtid. Den gången var det däremot emot fansens vilja. En omröstning med 13 000 röster på Gazetto dello Sport visade att 92 procent ville ha kvar serben och många uttryckte sin besvikelse med hastaggen #IoStoConMi­ha (Jag stöttar Mihajlovic).

I Torino får han chansen att ta revansch på Milan och är själv optimistis­k: ”Vårt mål är att komma på en Europaplat­s”, har serben sagt.

I så fall lär han få behålla jobbet mer än 14 månader...

 ??  ?? PERES
BENASSI
LOPEZ
PADELLI
MAKSIMOVIC
MORETTI
BASELLI
BELOTTI
AVELAR
ACQUAH
LJAJIC
PERES BENASSI LOPEZ PADELLI MAKSIMOVIC MORETTI BASELLI BELOTTI AVELAR ACQUAH LJAJIC
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Ljajic.
Ljajic.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden