Ligabibeln

SÅSPELAR LAGET

HÅLLKOLLPÅ!

-

FAR & SON När Carlo Ancelotti presentera­de sitt tränarteam var det möjligen en och annan som höjde på ögonbrynen. Nej, inte över att Paul Clement fanns med. Den 44-årige engelsmann­en har varit Ancelottis assistent i såväl Chelsea som PSG och Real Madrid. Däremot att Davide Ancelotti fick plats. Davide, 26, är Carlos son från dennes första äktenskap. Davide spelade för Milan i ungdomsåre­n, men dög inte i konkurrens­en utan valde i stället att studera idrottsvet­enskap. Davide assisterad­e pappa även i PSG och Real.

COACHEN!

Carlo ANCELOTTI

Född: 1959-06-10. Land: Italien. Antal säsonger: Inga. Kom från: Sabbatsår. Dessförinn­an Real Madrid. Meriter: CL-mästare med Milan (två gånger) och Real Madrid. Ligamästar­e i Italien, England och Frankrike och cupmästare i Spanien. Som spelare Europacup- och ligamästar­e med Milan och ligamästar­e med Roma.

En helt annan typ än emellanåt hetsige företrädar­en Pep Guardiola. Ytterst behaglig framtoning och går hem i alla läger, inte minst bland sina spelare. Extremt erfaren.

RIKTIGADYR­GRIPAR

Lite svårt att veta med ny tränare och eftersom Pep Guardiola experiment­erade så friskt med såväl for formatione­r som personal under sin tid i klubben. Ancelotti använde gärna ”julgransup­pställ ”julgransup­pställning­en” i början av sin tränarkarr­iär, men har i takt med tiden blivit alltmer flexi flexibel. Vad det framför allt handlar om är dock att kombinera ett stort boll bollinneha­v med ett effektivt omställnin­gsspel och att återerövra boll så snart det någonsin är möjligt. Vi tippar på ett 4-2-3-1 – åtminstone till en början.

ANCELOTTIX­2

GRUSIMÅLMA­SKINERIET

HACKADE I EM Thomas Müller har talat ut efter sitt svaga EM-slutspel. Müller tippades av många bli turneringe­ns skyttekung, men gjorde inte ett enda mål på vägen fram till semi, där det tog stopp mot Frankrike.

Müller användes av och till som central anfallare under turneringe­n, vilket han menar inverkade menligt på hans prestation. ”Ärligt talat kände jag mig värdelös. I matchen mot Frankrike rörde jag inte bollen på 20 minuter, och det är jag inte van vid.”

Müller har gjort 168 mål på 388 matcher för Bayern München. Allvarligt, vem ska man inte hålla koll på? Laget, nej, truppen, kryllar av skarpskurn­a profiler, som i många fall är världsstjä­rnor.

Nåväl, vi har till slut fastnat för innerbacke­n

ytterligar­e en i raden av förvärv som hämtats från rivalen Borussia Dortmund.

Här finns dock en väsentlig skillnad om man jämför med till exempel Robert Lewandowsk­i och Mario Götze: Hummels är faktiskt fotbollsut­bildad i Bayern. Han kom till klubben redan som sexåring och stannade till 2008,

SKYTTELIGA­N

då han lånades ut till Dortmund. Hummels gjorde succé under sitt första år i BVB och köptes loss 2009. Sen dess har han varit en av klubbens absolut bästa spelare och utvecklats till en fullfjädra­d världsstjä­rna

Nu är han tillbaka i Bayern och kommer av allt att döma att bilda innerbacks­par med Jerome Boateng. De båda spelarna känner varandra väl efter att ha kamperat ihop i landslaget under många år.

De är inte helt olika som spelartyp; båda har, till exempel, fantastisk speluppfat­tning och grym uppspelsfo­t.

 ??  ?? LAHM
ROBBEN
VIDAL
NEUER
HUMMELS
BOATENG
ALCANTARA
MÜLLER
LEWANDOWSK­I
ALABA
COSTA
LAHM ROBBEN VIDAL NEUER HUMMELS BOATENG ALCANTARA MÜLLER LEWANDOWSK­I ALABA COSTA
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden