Ligabibeln

SÅSPELAR LAGET

HÅLLKOLLPÅ!

-

Ett 4-1-4-1, skulle man kunna kalla det, med unge Weigl som ett mittfältsa­nkare med uppgift att täcka ytan mellan backlinje och mittfält och ge support till de båda mittbackar­na. Sahin och Bender är mer tvåvägsmit­tfältare som jobbar hårt i båda riktningar­na. Schürrle lär vara trogen sin kant medan Reus kan flyta runt lite efter behag utan att behöva ödsla för mycket energi i defensiven. Ett lag som älskar att kontra sönder en motståndar­e – men som också är hyfsat bekvämt med att styra spelet.

OTURSFÖRFÖ­LJD Världens snabbaste fotbollssp­elare? Ja,

ligger bra till för epitetet.

27-åringen från Gabon är både ruskigt explosiv och snabb över längre ytor och är därför ett svårfångat byte för de flesta, för att inte säga alla försvarare i Bundesliga.

Men hur snabb är han? Ett r ykte som har spridits säger att han är snabbare på 30 meter än självaste Usain Bolt. Om det finns någon sanningsha­lt i påståendet ska vi låta vara osagt. Vad Pierre-Emerick själv säger om jämförelse­n med sprinterku­ngen?

SKYTTELIGA­N

”Jag har inte sagt att jag är snabbare än honom. Vad jag har sagt är att jag springer 30 meter på 3,7 sekunder.”

När BVB hämtade Aubameyang från Saint-Etienne 2013 var han just bara snabb, men de senaste säsongerna har han utvecklat andra egenskaper så pass att han i dag måste betraktas som en av världens fem, sex bästa anfallare.

Han gjorde 25 ligamål förra säsongen och blev under våren utsedd till Afrikas bäste fotbollssp­elare. Hans pappa, Pierre, var också landslagss­pelare för Gabon.

 ??  ?? BÜRKI
PAPASTATHO­POULOS PISZCZEK
SCHÜRRLE
SAHIN
WEIGL
BARTRA
BENDER
AUBAMEYANG
SCHMELZER
REUS
BÜRKI PAPASTATHO­POULOS PISZCZEK SCHÜRRLE SAHIN WEIGL BARTRA BENDER AUBAMEYANG SCHMELZER REUS
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden