Ligabibeln

RUTIN

-

Bouwers, Xhaka och Nordtveit är inte bara duktiga spelare, de bidrog också med erfarenhet till det annars ganska unga laget. Även här har Christoph Kramer en uppgift att fylla. Han var trots allt en av VM-hjältarna 2014. FICK BEHÅLLA STJÄRNAN Gladbach har köpt in ett antal spelare i sommar, men den viktigaste nyheten kom när klubbens anfallsstj­ärna Raffael meddelade att han hade förlängt sitt kontrakt till 2019. Brassen, som tidigare spelat för FC Zürich, Hertha Berlin, Schalke 04 och Dynamo Kiev, har varit fundamenta­l sen han kom 2013 och har på 116 tävlingsma­tcher varit delaktig i 70 mål. Han har själv gjort 44. Förra säsongen stod Raffael för 13 mål och tio assister, vilket räckte till en femte femteplats i poängligan i Bundesliga.

André SCHUBERT

NYTT TYSKT ÄVENTYR Det var uppenbart redan förra säsongen att svenske Branimir Hrgota i brist på speltid skulle lämna Gladbach för ett nytt äventyr i Tyskland. I sommar har smålänning­en – som blev skyttekung i superettan 2011 när han represente­rade J-Södra – skrivit ett treårsavta­l med ligakonkur­renten Eintracht Frankfurt, som var i akut behov av en målskytt efter att bara ha gjort 34 mål i ligan förra säsongen.

Branimir Hrgota gjorde 19 mål på 88 tävlingsma­tcher för Gladbach under sina fyra säsonger i klubben. Född: 1971-07-24. Land: Tyskland. Antal säsonger: en. Kom från: Tysklands U15-landslag 2015. Meriter: Inga att tala om.

Tog över i september 2015 efter sparkade Lucien Favre och fick jobbet permanent två månader senare. Gjorde braksuccé direkt, fick ordning på spelet och ledde laget till CL-kval.

SKYTTELIGA­N

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden