Ligabibeln

SÅSPELAR LAGET

HÅLLKOLLPÅ!

-

FULL AV SJÄLVFÖRTR­OENDE Nyförvärve­t Naby Keita röstades av spelarna själva fram som Red Bull Salzburgs bäste spelare förra säsongen. 21-åringen, som är landslagsm­an för Guinea, lider knappast brist på självförtr­oende. I en intervju som lagts upp på Leipzigs hemsida säger Keita att hans ambition är att spela för Barcelona och att få utmärkelse­n som Afrikas bäste spelare.

Keita spelade 81 matcher för Red Bull Salzburg de två senaste säsongerna och gjorde 20 mål. Onekligen rätt starka papper för en box-till-box-mittfältar­e.

COACHEN!

Ralph HASENHÜTTL

Ralf Rangnick, som nu är sportchef i klubben, fungerade som tränare förra säsongen och han använde sig mestadels av en 4-2-3-1-formation. Det troliga är att Rangnicks efterträda­re Ralph Hasen Hasenhüttl kommer att göra sammalunda – även om det med Timo Werners ankomst finns möjlighet att spela med två forwards. Nyckelorde­n är fart och rörelse. Det ska gå undan – i båda riktningar­na. Den offensiva kvartetten har ganska fria tyglar. Frågeteckn­et som finns är om laget verkligen kan hålla ihop defensivt.

HOPPASPÅBA­RÇA TYSKTALANG TRANSFERTO­PP

DYRAST NÅGONSIN Timo Werner är Leipzigs dyraste nyförnyför värv någonsin. Klubben betalade motsvarand­e 100 miljoner kronor för anfallaren som är tysk U21-landslagsm­an. Werner kom till VFB Stuttgart som sexåring och har fått hela sin utbildning i klubben. Han gjorde sex mål och fyra assister i ligaspelet förra säsongen, men det hjälpte föga eftersom Stuttgart ändå åkte ur.

20-årige Timo Werner är sin ringa ålder till trots redan uppe i 95 Bundesliga­matcher. Han konkurrera­r främst med Davie Selke om enda anfallspla­tsen. Född: 1967-08-09. Land: Österrike. Antal säsonger: Inga. Kom från: Ingolstadt, 2016. Meriter: Tog upp Ingolstadt i Bundesliga 2014/15.

Med endast nio år på nacken relativt färsk i branschen. Gjorde stor succé i Ingolstadt, som han tog upp och sen höll kvar i Bundesliga trots begränsade resurser. Spännande namn. Här finns ett fler tal unga spelare med genombrott­spotential, och en av dem är svensk. kom till klubben från Malmö FF i vinterföns­tret 2015 och har menligt bidragit till Leipzigs avancemang till Bundesliga.

Förra säsongen gjorde Forsberg 15 poäng på 32 ligamatche­r och utsågs till ligans bäste spelare.

24-åringen har på senare tid kopplats samman med Liverpool, men hans bleka insats i sommarens EM-slutspel har gjort att snacket om en eventuell övergång till PLbjässen tystnat.

Sundsvalls­killen kom till EM-samlingen fullpumpad med självförtr­oende efter två kanonmatch­er mot Danmark i play off-spelet och han imponerade även stort i genrepet mot Wales, men turneringe­n i Frankrike blev en enda stor besvikelse.

Sommaren blev ändå minnesvärd då han gifte sig med Shanga Hussain, som han träffade i Sundsvall, den 17 juli.

Forsberg spelar i tröja nummer tio i Leipzig, vilket vittnat om hans status och han värderas i dag till motsvarand­e 50 miljoner kronor.

SKYTTELIGA­N

 ??  ?? KLOSTERMAN­N
POULSEN
ORBAN
KEITA
GULACSI
SELKE
COMPPER
ILSANKER
KAISER
JUNG
FORSBERG
KLOSTERMAN­N POULSEN ORBAN KEITA GULACSI SELKE COMPPER ILSANKER KAISER JUNG FORSBERG
 ??  ??
 ??  ?? Davie Selke.
Davie Selke.
 ??  ?? Werner.
Werner.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden