Ligabibeln

Spelschema

-

2013: 15 poäng. 2014: 19. 2015: 10. 2016: 10. 2017: 15. 2018: 21. Och så till slut 2019: 2 poäng.

Siffrorna ovan är Bayern Münchens differens ner till tvåan när de lunkat hem Bundesliga sju år i rad.

Det var den senaste föregående mästaren från 2012, Borussia Dortmund, som flåsade ”Die Roten” i nacken ända in i den sista omgången i våras.

Och kanske ska vi ta den där förra säsongen som ett tecken på att ett mästarskif­te nu ändå är möjligt.

FC Bayern har förlorat rutin i så väl sina gamla yttersprin­gare Robben & Ribéry som mittbacken Hummels som flyttat hem till det flåsande Dortmund.

Just de gulsvarta från Nordrhein-Westfalen är så klart också det största hotet mot Münchens makthegemo­ni. Med Hummels får de in nödvändig rutin i en trupp som sprudlar av talang och där Dortmund – till skillnad från så många gånger förr – inte blivit brandskatt­at i sommarens transferfö­nster.

Bakom Dortmund har den unge tränaren Nagelsmann i Leipzig fått behålla sin superstjär­na Timo Werner och är definitivt starkt nog att hota Bayern i enskilda matcher.

Samma sak gäller såväl Leverkusen som Mönchengla­dbach.

Och Eintracht Frankfurt? De som flög så högt i Europa i våras, de har visserlige­n förlorat sina tyngsta pjäser Jovic och Haller men kan...

Äh, vad jiddrar vi om. Vi vet alla hur talesättet lyder.

Tysk ligafotbol­l är en sport som spelas mellan 18 lag där alla möter alla under 34 omgångar. Och framme i mitten av maj är det Bayern München som höjer Bundesliga­trofén.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden