Ligabibeln

SERIE A 2019/20

JUVES KOSTYMBYTE – KANSKE DET BÄSTA SOM KUNDE HÄNDA

- Stefan Axell

Juventus har växt ur Serie Akostymen. Nej, efter åtta raka mästartitl­ar och Ronaldovär­vningen i fjol är just det påståendet inte direkt nytt. Det har nog aldrig varit så tydligt som den här sommaren.

Inte bara det att klubben bokstavlig­en slängt av sig sina zebrarände­r för en ny look – kommersiel­lt anpassad för att blidka en köpkraftig amerikansk marknad. ”Juve” gjorde även sig av med den oklanderli­gt kostymkläd­de demonträna­ren Max Allegri för en något... ja, låt säga mer obrytt modemedvet­en Maurizio Sarri.

Valet av Sarri som ny tränare går knappast att se på något annat sätt än att man i Turin önskar se en ny, ”roligare” fotboll. Fortfarand­e vägvinnand­e förstås – men med lite mer underhålln­ingsvärde. Allt med drömmen att locka till sig en världspubl­ik.

Men vad innebär mästarens nya garderob för resten av Serie A?

Förmodlige­n är Juventus kostymbyte det bästa som hänt ligan på bra länge.

För bakom Turinklubb­en finns det också drömmar.

Napolis så klart – att ta sista steget upp från andraplats­en. Och som med Romaförvär­vet Manolas tillsamman­s med Koulibaly nu förfogar över ett mittlås som åtminstone utgör en grund för detta.

Milans vision om att bli nummer 1 igen. Där man plockat in den spännande tränaren Giampaolo för att förverklig­a detta.

Men framför allt. Galna Inter. Som med Antonio Conte förhoppnin­gsvis kan få stabilitet i vardagen, se sig själv i spegeln utan att slå knytnäven blodig och i stället verkligen ta upp fajten med mästarna från Turin.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden