Ligabibeln

Maurizio Sarri, Juventus

-

Klubbar som tränare: Sangiovann­ese, Pescara, Arezzo, Verona, Perugia, Grosseto, Alessandri­a, Sorrento, Empoli, Napoli, Chelsea.

Klubbar som spelare: –.

n Spelade själv bara fotboll som mittback på amatörnivå och jobbade i stället på bank. Har varit runt i ett antal småklubbar, men genombrott­et för både Sarri och ”Sarriball” kom under tiden i Napoli.

TRÄNARFILO­SOFI: Hans lag ska ha ett stort bollinneha­v med en sittande mittfältar­e som nav i hela spelet. Varje position och spelare har sin egen roll i systemet, brister en så faller allt. Därför går Sarri sällan runt på spelare utan har en grupp på 13–14 man som används mer eller mindre konstant.

KOMPATIBEL MED KLUBBEN: Det är Sarris spelidé som gäller, oavsett om du är en vänsterbac­k från juniorlage­t eller Cristiano Ronaldo.

Hade svårt att få med sig spelarna i Chelsea, och risken finns absolut att det ska skära sig också i Juventus. Har jagat Romelu Lukaku under större delen av sommaren, trots att hans system inte passar vidare bra med en storväxt center. Är det Sarris vilja, eller klubbledni­ngen som ligger på?

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden