Ligabibeln

Marco Giampaolo, Milan

-

Klubbar som tränare: Treviso, Ascoli, Cagliari, Siena, Catania, Cesena, Brescia, Cremonese, Empoli, Sampdoria.

Klubbar som spelare: Giulianova, Gubbia, Licata, Siracusa, Fidelis Andria, Gualdo.

n Som spelare var han en mittfältar­e i Serie C och Serie B. Som tränare har han fått ett sent genombrott i Sampdoria, i övrigt uppseendev­äckande att hans fem senaste jobb innan dess bara varade i max en säsong.

TRÄNARFILO­SOFI: Bygger sitt lag bakifrån, med en stark försvarsor­ganisation i ett 4–3–1–2-system. Pressar högt och anfaller snabbt när bollen vunnits. Kan spela med en diamant på mittfältet, eller med en rak trio bakom en trequartis­ta.

Giampaolo vill ha ett stort bollinneha­v där de två centrala mittfältar­na, den defensiva (registan) och den offensiva (trequartis­tan) är oerhört viktiga i sina roller att bestämma tempot i spelet. Lite lik Sarri i det offensiva spelet, då det kan passas runt i all evighet utan problem, för att sen slå till snabbt när luckan finns. Hela laget ska spela tajt tillsamman­s, och fyrbacksli­njen står högt.

KOMPATIBEL MED KLUBBEN: Milan har övergett sin idé med gamla Milan-spelare som tränare och försöker tänka långsiktig­t med Giampaolo.

Det kan bli bra, men hans tidigare meritlista talar inte om en tränare som stannar länge. Finns ett gäng spelare i truppen som inte passar in i hans system, som Suso, Andrea Conti och yttrar som Fabio Borini och Samt Castillejo. Kan ta lite tid att få ihop det.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden