Ligabibeln

Carlo Ancelotti, Napoli

-

Klubbar som tränare: Reggiana, Parma, Juventus, Milan, Chelsea, Paris SG, Real Madrid, Bayern München, Napoli.

Klubbar som spelare: Parma, Roma,Milan.

n Globetrott­ern Ancelotti har levt sitt fotbollsli­v som en Daft Punk-låt . London, Milano, Paris, Rom och vidare runt världen. Och nästan överallt har han varit omåtligt omtyckt.

TRÄNARFILO­SOFI: Har bytt spelsystem gång på gång under karriären, men fyrbacksli­njen har alltid funnits där. Använde först en mittfältsd­iamant i Milan, följt av julgransup­pställning­en med en ensam anfallare. I Napoli är han mer tillbaka vid ett 4–4–2, där yttrar och wingbacks ska följa med upp så att det i anfall blir en 2–4–4-uppställni­ng. Är omtyckt av sina spelare, är vänlig, lyssnar och tar till sig tankar och idéer. Men är i slutändan ändå den som, utan tvivel, bestämmer. Har varit oerhört framgångsr­ik de senaste 10–15 åren.

KOMPATIBEL MED KLUBBEN: Galna Neapel kräver sin man, och hittills har Ancelotti klarat av det, till och med att hålla klubbpresi­dent Di Laurentiis på gott humör. Men nu har han fått förstärkni­ngar som ska kunna göra Napoli till en titelutman­are. Lyckas han inte foga ihop laget då så kommer det snabbt att börja blåsa kring Ancelotti.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden