Ligabibeln

SÅ BRA ÄR LAGET: 19 ?+

-

MÅLVAKTER

Knappast toppklass, men fullt gångbar i inhemsk konkurrens. Finske landslagsm­ålvakten Hradecký etta. Gjorde det klart skapligt förra säsongen och räddade en hel del poäng åt laget. Hyfsad backup.

FÖRSVAR

Kanske inga namn som får fotbollsko­nnässörern­a att gå ned i spagat, men nog duger besättning­en skapligt – åtminstone i inhemsk konkurrens. Tah är det stora namnet. Kan snart vara bofast i landslaget.

MITTFÄLT

Riktigt spännande uppsättnin­g med både grovjobbar­e och snidare. Dessutom ett par med skyhög potential. Vi tänker då på 20-årige Kai Havertz och 22-årige Leon Bailey, som båda r yktats till superklubb­ar.

ANFALL

Här ser det också mer än anständigt ut även om vi knappast snackar världsklas­s. Volland är det vassaste kortet, och bör kunna göra bortåt 18–20 mål kommande säsong. Bellarabi måste lyfta sig rejält.

RUTIN

Skapligt ung trupp, men många spelare som har varit med ett bra tag vid det här laget. Tvillingar­na Bender, Lars och Sven, är båda ledar typer som har förmåga att visa vägen när det börjar blåsa snålt.

TRÄNARE

Gjorde ingen större succé i Dortmund, det ska sägas, men fick bra ordning på Leverkusen när han tog över vid jultid i fjol och ledde laget till en Champions Leagueplat­s. Offensivt präglad tränare.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden