Ligabibeln

SÅ BRA ÄR LAGET: 24

-

MÅLVAKTER

Manuel Neuer måste fortfarand­e betraktas som en världsklas­skeeper, men lika bra som han var för fyra, fem år sen är han inte längre. Inte lika självklar, mer misstagsbe­nägen. Ulreich en okej backup.

FÖRSVAR

Inte dåligt, absolut inte, men knappast samma hisnande höga klass som för ett par år sen. Hummels är borta, Boateng på väg utför. Kan Süle bli den nye försvarsch­efen? Hm. Starka kanter dock.

MITTFÄLT

Samma sak här, egentligen. Duger utmärkt väl i inhemsk konkurrens, men hur det funkar internatio­nellt är mer osäkert. Ribéry och Robben två väntade tapp, men de är likväl svåra att ersätta.

ANFALL

Anar att du hajar till här, men man måste komma ihåg att Lewandowsk­i är förbi 30-strecket, och han är inte längre lika blixtrande vass. Bakom honom? Det är knappast så att konkurrent­erna darrar.

RUTIN

Ska kanske vara full pott här, men tappen av Hummels och – framför allt – Ribéry och Robben gör att vi drar bort ett plus. Annars ... med Müller, Neuer och Alaba är det inte så att man skriker efter erfarenhet.

TRÄNARE

Var ytterst nära att få sparken när det strulade som värst under fjolårshös­ten, men klarade sig med ett nödrop. Vann sen både ligan och inhemska cupen, men misslyckad­es i Champions League. Sitter inte helt säkert.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden