Ligabibeln

SÅ BRA ÄR LAGET: 22

-

MÅLVAKTER

Nja, inte den bästa besättning­en i ligan, men absolut inget som skäms för sig. Bürki tvåa i Schweiz landslag, har gjort två VM-turneringa­r och var i perioder väldigt bra i fjol. Klart skaplig backup.

FÖRSVAR

Med Mats Hummels återkomst snubblande nära men det återstår alltjämt att se vilken klass den förre landslagsb­acken håller. Nye vänsterbac­ken Nico Schulz kan mycket väl bli en succé.

MITTFÄLT

Jodå, här ser det riktigt bra ut. Lagkapten Marco Reus en världsklas­spelare. Fick utmärkelse­n säsongens spelare 2018/2019 och har kapacitet att vinna poängligan. Thorgan Hazard blir förstås spännande att se.

ANFALL

Vasst värre även här med britten Sancho, som mycket väl kan utvecklas till en världsstjä­rna. Frågan är om spanske Alcácer kan vara lika effektiv som förra säsongen, då han gjorde mål i parti och minut.

RUTIN

Truppen består, som alltid, av många unga, talangfull­a spelare, men här finns gott om erfarenhet också. Schmelzer, Piszczek, Hummels och Reus, för att nu nämna några, är garvade som få.

TRÄNARE

Tog över som tränare förra sommaren och inledde med att gå obesegrad i de 15 första ligamatche­rna. En ytterst rutinerad herre som kan ligan utan och innan efter sina år i Hertha Berlin och Mönchengla­dbach.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden