Ligabibeln

SÅ BRA ÄR LAGET: 20

-

MÅLVAKTER

Förstekeep­ern är det inget fel på. Sommer, etta i Schweiz, har varit med länge, är stabil och kan dessutom komma upp med matchavgör­ande räddningar. Det är tvåan som inte riktigt håller måttet.

FÖRSVAR

Fungerade klart anständigt förra säsongen och inget tyder på att det ska behöva bli sämre nu. Matthias Ginter är det stora namnet, gjorde en kanonsäson­g i fjol och ska kunna utvecklas ytterligar­e.

MITTFÄLT

Tappet av lillebror Hazard till Dortmund är såklart kännbart, men uppställni­ngen ser ändå hyggligt aptitlig ut. Neuhaus tog jättekliv i utveckling­en förra säsongen och Kramer levererar alltid på bra nivå.

ANFALL

Ser klart spännande ut – åtminstone på pappret. Fjolårets tunga värvning Pléa ska rimligen kunna prestera ännu bättre kommande säsong och nye Embolo bör komma upp i tvåsiffrig­t i målkolumne­n.

RUTIN

Nä, det här är inget som ligger laget i fatet. Truppen innehåller förvisso inte särskilt många som har passerat 30-strecket, men spelare som Ginter, Kramer och Elvedi har redan skaffat sig bra med er farenhet.

TRÄNARE

Rose kan möjligen ses som en liten chansning, men det handlar ändå om en herre som kommer med gott renommé efter tiden i Red Bull Salzburg, där han under två säsonger ledde laget till lika många ligatitlar.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden