Ligabibeln

CELTA VIGO

-

Klarade sig med nöd och näppe från nedflyttni­ng och slutade på 17: e plats för andra året i rad. Prognosen är inte särskilt ljus med stora spelartapp som Rafinha, Murillo och

Smolov. Förlitar sig kraftigt på nyckelspel­are som Aspas, Suarez och Araujo. Förre Hammarbyba­cken Aidoo gjorde en okej debutsäson­g och är en viktig komponent i försvarssp­elet. I stort behov av individuel­l utveckling på de mer okända namnen. Galiciens enda lag i högstaliga­n.

TRÄNARE

OSCAR GARCIA JUNYENT, 47, SPANIEN

Tog över Celta Vigo i november förra året som då låg tredje sist i tabellen. Lyckades rädda kontraktet i sista omgången efter att Leganes spelade oavgjort med de krönta mästarna Real Madrid. Fick sin tränarutbi­ldning i Barcelona.

NYCKELSPEL­ARE

IAGO ASPAS, 26, SPANIEN

En av klubbens främsta spelare på 2000talet. Född i Galicien och fostrad i Celta. Behöver prestera likt tidigare säsonger om de ska undvika nedflyttni­ngsstrid. Ett anfallshot som skrämmer även de bästa försvaren i ligan. Landslagsm­an.

NYFÖRVÄRV

Spännande offensiva förstärkni­ngar i Vadillo och Baeza.

Den sistnämnde är helt oprövad på elitnivå men har varit tongivande i Real Madrids akademilag. Tapia är ny från Feyenoord och utmanar om en startplats på mittfältet.

SPELARFÖRL­USTER Rafinha, mf, Barcelona (avslutat lån), Jeison Murillo, b, Sampdoria, Fedor Smolov, a, Lokomotiv Moskva, Pape Cheikh, mf, Lyon, Filip Bradaric, mf, Cagliari, Pione Sisto, mf, Midtjyllan­d.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden