Ligabibeln

REAL BETIS

-

En svag 15: e plats i La Liga blev droppen för klubben som ställde in siktet på en ny tränare, målvakt och försvarare. Har fått in luttrade Pellegrini bakom rodret och nog ska chilenaren lyckas lyfta Betis uppåt igen. Tar över en slagkrafti­g trupp med spännande anfallsspe­lare som

Sanabria, Fekir och Moron. Dessutom återfinns profiler som Bartra, Canales och inte minst Joaquin. Den 39- årige klubbikone­n kan göra sin sista säsong.

TRÄNARE

MANUEL PELLEGRINI, 66, CHILE

Ett välbekant ansikte för de som kan sin spanska toppfotbol­l. Har tränat såväl Real Madrid, Malaga som Villarreal med blandat resultat. Ersätter nu Alexis Trujillo och får en spännande trupp att jobba med. Var en sväng i Manchester City.

NYCKELSPEL­ARE

NABIL FEKIR, 27, FRANKRIKE

Kostade totalt 29 miljoner euro förra sommaren och stod för en bra debutsäson­g i Betis. Sju mål och sju assist är starka papper men fransmanne­n kan bättre. En nyckelspel­are och instrument­al i lagets offensiv. Vann VM-guld 2018.

NYFÖRVÄRV

Erfarenhet verkar vara melodin. 38-årige Claudio Bravo har skrivit kontrakt till nästa sommar och är förstavale­t i mål. Tuffare konkurrens för Montoya och Ruiz men sett till fjolårssäs­ongen finns det absolut fog att testa de i startelvan.

SPELARFÖRL­USTER Javi Garcia, mf, Boavista, Liberto Beltran, a, Albacete, Alfonso Pedraza, b, Villarreal, Carles Alena, mf, Barcelona, Zouhari Feddal, b, Sporting, Junajo Narvaez, a, Zaragoza.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden