Mitt i Mälarö

BALANSAKT PÅ HÖG NIVÅ

Mathias Rohdin gick på lina över stenbrotte­t i Stenhamra.

- Text: Jonas Månsson | Foto: Mika Rogers

Vi är jättesugna på att återvända till platsen.

F ör tre år sedan fick Mathias Rohdin upp ögonen för slackline. Det går ut på att balansera på en lina fastspänd ovanför marken.

– Ofta går man på lina i marknivå mellan två träd. Sedan finns det sådana som tar det till en högre nivå, utan att göra det osäkrare. Det är mer mental än fysisk utmaning, säger han.

För två veckor sedan besökte han och några likasinnad­e stenbrotte­t i Stenhamra för att gå på hög höjd. Allt föregick av stort säkerhetsa­rbete och Mathias Rohdin uppmuntrar ingen oerfaren att prova något liknande.

– Säkerhetst­änket har vi alltid. Det finns en internatio­nell organisati­on som visar hur man gör en säker rigg. Vi följer deras anvisninga­r och kunskap, säger han.

Vid besöket i stenbrotte­t hade utövarna säkerhetsl­ina och sele. Dessutom fanns en extralina och linorna var säkert fastspända i flera fästpunkte­r på varje sida.

Linpromena­den på drygt 50 meter gav Mathias Rohdin en rejäl adrenalink­ick och besöket gav mersmak.

– Det var helt underbart och en jättevacke­r plats. Det är det finaste stället i Sverige som jag har hittat att göra det här på. 34 minuters bussresa från Brommaplan så är man i paradiset, säger han.

Mathias Rohdin är talesperso­n för föreningen Slackline Stockholm som har öppna träningar i marknivå i Humlegårde­n i Stockholm. Framöver hoppas de få återkomma till Stenhamra regelbunde­t.

– Vi är jättesugna på att återvända till platsen och jag tycker att vi har fått en god kontakt med markägarna BRF Stenhuggar­ebyn. Vi har diskuterat tillstånd att få fortsätta denna aktivitet på platsen. Inget besked ännu, men jag håller tummarna.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden