Mitt i Mälarö

Mälarö SOK hoppas på OS-effekt

- Jonas Månsson 08-560 314 27 jonas@malarotidn­ing.se

Skidskytte blev en svensk medaljsucc­é på OS. Nu ska Mälarö SOK dra nytta av det.

– Vi ska rida på framgångsv­ågen, säger Niklas Ylipää, ungdomsans­varig i Mälarö SOK.

Efter flera tunga år utan medaljer på internatio­nella mästerskap blev det storsuccé för de svenska skidskytta­rna vid de nyligen avslutade OStävlinga­rna i sydkoreans­ka Pyeongchan­g. Hemma på Ekerö följde Niklas Ylipää, ungdomsans­varig i Mälarö SOK, OS med stort intresse.

– Vi har pratat om det i klubben att det är kul att sporten får den uppmärksam­het i media som den har i norra Sverige sedan tidigare, säger han.

Niklas Ylipää hoppas att det ska få fler barn och unga att vilja prova på sporten.

– Jag hoppas att många får upp ögonen för sporten och inser att den är stark i övriga världen och att vi på Ekerö kan skapa mycket med små medel, säger han.

I dagsläget har klubben omkring 25 skidskytta­r mellan 8 och 17 år.

– Det finns plats, men vi skulle behöva fler ledare. Vi har resurser att ta emot folk redan nu, säger han.

Eftersom säsongen närmar sig sitt slut tror Niklas Ylipää snarare att ett uppsving kan vänta när nästa säsong inleds i höst.

– De är välkomna redan nu, men då har vi inte några nya grupper utan då får man gå in i de befintliga grupperna, säger han.

Att se att det går att lyckas även om man inte kommer från en ort där skidskytte­t är starkt tror han kan vara något som lockar många.

– Sebastian Samuelsson är från Malmköping i Södermanla­nd. Han tog OS-silver härom veckan. Det går absolut att jämföra med Ekerö. Han är inte uppvuxen på någon konstsnöba­na eller kommer från en stor klubb, säger Niklas Ylipää.

Trots ostadiga vintrar de senaste åren har Mälarö SOK haft framgångar i skidspåren.

– Vi har blivit tredje största ungdomsklu­bb i skidåkning, det är bara Täby och Sundbyberg som är större. Det i sig är ingen tävling, men det visar att vi gör något rätt, säger han.

 ??  ??
 ?? FOTO: HÅKAN KJELLGREN ?? HOPPFULL. Niklas Ylipää tror att skidskytte kan komma att locka fler Mälaröbor.
FOTO: HÅKAN KJELLGREN HOPPFULL. Niklas Ylipää tror att skidskytte kan komma att locka fler Mälaröbor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden