Mitt i Mälarö

Ekerös skolor granskas

- Lisa Halldén 08-560 314 11 lisa@malarotidn­ing.se

Friskolan Jensen har ansökt om tillstånd att starta skola i Ekerö. Skulle ansökan godkännas kan det bli verklighet redan hösten 2019.

Det gäller en skola från förskolekl­ass till årskurs nio, och det är en nybyggnati­on som det planeras för. Men var den skulle ligga är inte klart.

– Det är ingenting vi kan gå ut med i dag, men vi tittar på olika möjlighete­r. Det ska vara ett centralt område som ligger bra till logistiskt, säger Mats Rosén, affärsområ­des- chef på Jensen grundskola.

Om Skolinspek­tionen godkänner ansökan så skulle det vara möjligt att öppna tidigast hösten 2019.

– Men mer rimligt att det blir hösten 2020, säger Mats Rosén.

Det är inte ovanligt att stora koncerner ansöker om tillstånd att driva skola i många kommuner samtidigt. Så är det även i detta fall, men Mats Rosén menar att Jensen absolut är seriös i sin satsning på Ekerö.

– Vi har sökt många kommuner i Stockholm men vi söker där vi tror att det finns ett behov av en skola, där det kan vara en win win och bra för både Ekerö och oss. Så det är absolut genomtänkt på det sättet, säger han.

Som en växande kommun är Ekerö en attraktiv marknad, menar Mats Rosén.

– Genom vår kontakt med kommunen har vi vetskap om att det finns behov av skolplatse­r och att man gärna ser en fristående aktör i kommunen, säger han.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? FRI. Får Jensen sin ansökan godkänd kan skolan öppna 2019.
FOTO: MOSTPHOTOS FRI. Får Jensen sin ansökan godkänd kan skolan öppna 2019.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden