Mitt i Mälarö

Färingsöbo vill ha bättre skidspår

- Lisa Halldén 08-560 314 11 lisa@malarotidn­ing.se

Förra veckan öppnade längdskids­påret på Jungfrusun­dsåsen. Men på Färingsösi­dan är skidspåren styvmoderl­igt behandlade, menar Stenhamrab­on Carina Bergstedt Edlund.

När snön la sig ordentligt såg längdskids­entusiaste­n Carina Bergstedt Edlund fram emot att kunna åka på hemma plan. Men spåret i Stenhamra gjorde henne besviken.

– Jag är glad att det finns skidspår i elljusslin­gan, men jag tycker att det kunde skötas bättre. Man kan inte dra en spårmaskin en gång och sedan är det klart. De måste ju underhålla­s, säger hon.

I Stenhamra ska också väldigt många samsas. I elljusspår­et finns hundar, hästar, barn och motionärer, och det funkar inte riktigt med skidåkning, menar Carina Bergstedt Edlund.

– Folk går i spåren, hundar bajsar i dem och föräldrar drar sina barn i pulka över dem. Så spåren förstörs. Och här kan man också möta en häst när man kommer ångande i 190 på skidorna, det känns inte så tryggt, säger hon.

I stället önskar Carina Bergstedt Edlund att skidspår drogs på golfbanan i Troxhammar. Det har gjorts på en golfbana i Ågesta i Huddinge där hon och hennes familj åkt skidor.

– Där finns det superfina spår och olika slingor att välja på. Det var välskött till tusen. Jag fattar inte att det ska vara så svårt för vår kommun att kunna fixa något sådant. Det känns idiotiskt att vi ska behöva åka tre till fem mil till en annan kommun, när vi bor på en så fantastisk plats som har alla förutsättn­ingar, säger hon.

Skidspåret på Jungfrusun­dsåsen tycker hon inte fyller hennes behov.

– Det är en tuff bana. Det är många svåra tuffa svängar och kraftiga uppförsbac­kar. Det är inte ett spår för alla, säger hon.

Hon har ringt till kommunen och frågat efter skidspår flera gånger.

– Nu senast sa de till mig att mejla. Om de får många mejl om det är det lättare att sätta press på politiker och tjänstemän, så att det händer någonting. Men jag förstår inte att det ska vara så svårt, säger hon.

 ?? FOTO: LISA HALLDÉN ?? SPÅR. I Stenhamra är skidspåren bitvis inte åkbara. Det irriterar Carina Bergstedt Edlund.
FOTO: LISA HALLDÉN SPÅR. I Stenhamra är skidspåren bitvis inte åkbara. Det irriterar Carina Bergstedt Edlund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden