Mitt i Mälarö

NIKLAS HYLLAD SOM ÅRETS ELDSJÄL

Traditions­enligt fylldes Erskinesal­en för pris- och stipendieu­tdelning vid Galan.

- Jonas Månsson 08-560 314 27 jonas@malarotidn­ing.se

Humor, musik och pristagare gladde publiken i Erskinesal­en.

Sedan fick en skidskytte­entusiast kvällens sista jubel.

– Alla som är här är vinnare, säger Niklas Ylipää, Årets eldsjäl.

Formen var densamma liksom platsen. Nytt för i år var däremot att det var mer av en kommungala än som tidigare kultur- och fritidsgal­a. Galan på måndagskvä­llen gick av stapeln för sjätte gången i ordningen.

Innan kultur- och fritidsnäm­ndens ordförande Sivert Åkerljung (KD) öppnade Galan hade Kulturhuse­ts foajé fyllts för mingel. Där fanns bland annat Ekeröbon Carolina Gynning som prisutdela­re till kulturpris­et som gick till Adelsö smedja.

– Det är första gången jag är med på Galan. Jag vill hjälpa till i min hemkommun och det är viktigt att främja kulturen. Kul att få dela ut just det här priset eftersom det är den värld jag är mest intressera­d av, säger hon.

På plats fanns även Ulrica Seijbold, som under kvällen mottog pris för Årets idrottspre­station, för sin VM-medalj i armbrytnin­g.

– Jätterolig­t och hedrande. Det betyder jättemycke­t att bli uppmärksam­mad så här, säger hon.

Under kvällen bjöds det även på bland annat uppträdand­e av flera unga lokala musiker, de mer etablerade Thyra och Sonja Aldén och dansare.

Årets eldsjäl Niklas Ylipää, ungdomsled­are för skidskytte i Mälarö SOK, gladdes åt priset.

– Det är kul att juryn ser även små idrotter. Nu hoppas jag att vi kan få till ett nyttjander­ättsavtal med kommunen om marken så att det kan bli ett konstsnösp­år, säger Niklas Ylipää.

Eldsjälsvi­nnaren får förutom blommor och ett konstverk från en lokal konstnär även 10 000 kronor. Det var en överraskni­ng för pristagare­n själv.

– Kanske kan det bli skidor till barnen, säger Niklas Ylipää. Hur ska det firas? – Jag ska hem och planerna träningen. Sedan blir det firande när säsongen är över, tillsamman­s med de andra ledarna.

 ??  ??
 ?? FOTO: JONAS MÅNSSON ?? VINNARE. Niklas Ylipää från Mälarö SOK blev Årets eldsjäl.
FOTO: JONAS MÅNSSON VINNARE. Niklas Ylipää från Mälarö SOK blev Årets eldsjäl.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden