Mitt i Mälarö

Mer närvaro utan polisstati­on

- Lisa Halldén 08-560 314 11 lisa@malarotidn­ing.se Förr kunde vi ringa och det kom ingen.

Polisstati­onen har stängt, men polisnärva­ron har ökat.

– Nu får vi ut poliser till Ekerö när vi behöver det, säger Stefan Persson, Ekerö kommuns säkerhetsc­hef.

Att det fanns en polisstati­on på öarna var ingen garanti för att faktiskt ha polisnärva­ro. Stefan Persson tycker att det faktiskt är mer polis ute på öarna nu, jämfört med när det fanns en polisstati­on i Ekerö centrum.

– När polisstati­onen stängde var oron väldigt stor över hur det skulle bli. Men när vi hade en polisstati­on här ute så hade vi inte en po- lis här ute ändå. Vi hade någon som satt i receptione­n och kanske någon utredare, men vi hade inte någon polisiär närvaro i kommunen, säger han.

Bättre närvaro De poliser som satt på stationen i Ekerö centrum blev ofta kallade intill stan, menar han. Närde tomorganis­erades och det nya lokal polisområd­ets kapades fick poliser i högre grad jobba inom Ekerö.

– Efter det har det varit en annan närvaro på kvällarna och det är det som är så viktigt. Om det är något som händer på Ekerö med ungdomspro­blem, att våra fäl- tare behöver hjälp eller våra väktare behöver hjälp, då kommer faktiskt polisen. Förr kunde vi ringa och det kom ingen, säger han.

Att få ha kvar en lokal polisstati­on skulle fortfarand­e vara ett drömscenar­io, men det är inte realistisk­t att hoppas på, menar Stefan Persson.

– Det är klart att vi skulle behöva ha poliser här ständigt. Det allra bästa är förstås att ha poliser som både jobbar lokalt och som utgår härifrån. Men där tror jag tyvärr inte att vi kommer hamna, säger han.

 ?? FOTO: DANIEL CANNERVIK ?? STÄNGD. Polisstati­onen flyttade från Ekerö centrum 2016.
FOTO: DANIEL CANNERVIK STÄNGD. Polisstati­onen flyttade från Ekerö centrum 2016.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden