Mitt i Mälarö

M: Satsa på kameraöver­vakning

- Kommunstyr­elsens ordförande Adam Reuterskiö­ld (M)

Vi förstärker även arbetet mot mobbning, hot och trakasseri­er i skolorna.

Ekerö är en av Sveriges säkraste kommuner sett till upplevd trygghet och brottsstat­istik. Samtidigt ser vi hur ökad otrygghet växer fram i andra delar av landet och lokalmedia rapportera­r om inbrott och ungdomar som inte funnit sin plats i samhället.

I jämförelse med grannkommu­ner har vi inga stora problem och därför är det viktigt att vi arbetar förebyggan­de. Ekerömoder­aterna går till val på en rad åtgärder för hur Ekerö ska vara landets tryggaste kommun även i framtiden.

Samhällets uppgift är att

säkra tryggheten och stå på brottsoffr­ets sida. Den som blivit utsatt för brott ska tas på allvar, inte mötas av att utredninge­n läggs ner. För att motverka inbrott, skadegörel­se och våld driver vi frågan om kameraöver­vakning vid utsatta platser i kommunen, ökad polisnärva­ro, att Sverige inför kommunpoli­ser.

Oavsett tid på dygnet ska alla känna sig trygga. Ekeröallia­nsen satsade förra året 2 mkr i en trygghetsp­eng för att se över belysning och buskage samt anställa en extra resurs hos fältassist­enterna.

För att komma åt

roten till problemet tillsatte vi en utredning om bakomligga­nde faktorer för otrygghet i kommunen.

Vi vill fortsätta arbetet genom att öka tryggheten i trafiken, förbättra framkomlig­heten för personer med funktionsv­ariationer, arbeta för trygga gångoch cykelvägar till skolorna och öka tryggheten kring Brommaplan. Vi för- stärker även arbetet mot mobbning, hot och trakasseri­er i skolorna.

Det räcker inte att kommunen sätter in mer resurser, alla behöver engagera sig för ett tryggt samhälle. I kommunens senaste trygghetsu­ndersöknin­g uppger i princip alla i årskurs 6-9 att de viktigaste insatserna för ökad trygghet är vuxennärva­ro på offentliga platser.

Vi vill utveckla samarbetet

mellan kommunen, föräldrar, grannsamve­rkan och polis för få fler ”vuxna på stan”. På så vis kan vi motverka brott och få alla att känna sig trygga kvällstid.

Ett tryggt samhälle är inget vi kan ta förgivet. Genom våra förslag lovar Ekerömoder­aterna att göra vad vi kan för att Ekerö fortsatt ska vara en av Sveriges tryggaste kommuner att leva och bo i.

 ?? FOTO: JONAS MÅNSSON ?? BELYST. Moderatern­a satsade i fjol pengar för att se över belysning och buskage.
FOTO: JONAS MÅNSSON BELYST. Moderatern­a satsade i fjol pengar för att se över belysning och buskage.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden