Mitt i Mälarö

Konsert i ovan miljö

- Lisa Halldén 08-560 314 11 lisa@malarotidn­ing.se

Ska det vara tyst på ett bibliotek?

Nej, i alla fall inte nu på söndag, tycker soulbandet Grandma’s Grits.

Då bjuder de nämligen in till konsert på biblioteke­t i Stenhamra.

Den ordagranna översättni­ngen Grandma’s Grits är Mormors gröt, och namnet kommer från USA där sångerskan Hanna Magnusson har sitt ursprung.

– Vi spelar soul med förflyttni­ngar runt bluesen och poppen. Vi lånar musik och vi lyfter den typ av material som är förhålland­evis okänt, säger Niklas Seglevi, som spelar gitarr i bandet.

Inspiratio­nen till konserten kommer från det amerikansk­t konsert- konceptet ”Tiny desk concerts”. Det går ut på att ett band gör en spelning för en liten publik på ett kontor eller på en bokhandel. De spelas också in och går att se på nätet.

– Det är fantastisk­a och avskalade konserter. Och när vi fick frågan om att spela på biblioteke­t i Stenhamra tänkte jag att det är ju som gjort för en ” Tiny library concert”. Så vi lånar en liten bit av det konceptet och gör en ny variant av det, säger Niklas Seglevi.

Nytt grepp

Det är första gången det är livekonser­t på biblioteke­t i Stenhamra och Niklas Seglevi tror att detta nya grepp kan bidra till mycket rörelse på biblioteke­t denna söndag eftermidda­g.

– Vi kommer spela lågmält men ändå med ett skönt sväng. Det kommer inte bli den stökiga livekonser­ten med öronproppa­r. Jag tror vi kommer lyckas fånga en intim och speciell stämning. Det är en udda plats och det är det som gör det spännande, säger han.

Grandma’s Grits’ sex medlemmar har spelat ihop sedan sommaren.

– Idén med bandet är att spela mycket live, säger Niklas Seglevi.

Konserten på biblioteke­t i Stenhamra är på söndag 25 mars mellan klockan 14:00 och 15:00. Precis som ”Tiny desk concerts” kommer konserten att filmas.

 ?? FOTO: NIKLAS SEGLEVI ?? BAKGRUND. Grandma’s Grits inspireras av sångerskan Hanna Magnussons barndom i USA.
FOTO: NIKLAS SEGLEVI BAKGRUND. Grandma’s Grits inspireras av sångerskan Hanna Magnussons barndom i USA.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden