Mitt i Mälarö

Skå-sonen på supertalan­g-lista

- Lisa Halldén 08-560 314 11 lisa@malarotidn­ing.se

23 år och redan chef över ett företag med mångmiljon­omsättning.

Frank Lindgren från Skå på Färingsö har gjort kometkarri­är.

Redan som 22- åring blev Skå-sonen Frank Lindgren nämnd som en supertalan­g på Veckans affärers lista. Oväntat, tyckte han.

– Jag hade ingen aning om att jag var aktuell för det. Jag jobbade på och gjorde min grej, säger han.

Hans grej var ”Joe and the juice”, en kafékedja där färskpress­ade juicer är den stora säljaren. Där började han jobba något halvår efter gymnasiet. Då fanns det fyra butiker i Sverige. Men det expanderad­es fort och det gav möjlighete­r.

– Jag kunde jobba mig till en utbildning och en ny position inom företaget, säger Frank Lindgren.

Nu är han marketing manager, med ansvar för de 40 ”Joe and the juice” som finns runt om i landet. Det innebär mycket jobb men han har svårt att sätta en siffra på hur många arbetstimm­ar han klockar in på en vecka. Gränserna mellan jobb och fritid flyter ihop, och många av hans vänner finns på jobbet.

– Det är mer ett sätt att leva än att bara gå till jobbet och sedan gå hem, säger han.

Frank Lindgren poängterar vikten av att jobba hårt och att hans chefsposit­ion inte lyfter honom över de som jobbar i butikerna.

– Om man är ödmjuk för det så kallade ”skitgörat”, då kan man nå långt. De som sitter bakom en dator kan man ofta byta ut, men de som står bakom disken och pratar med de gäster som betalar allas löner, det är de som är viktigast, säger han.

Frank Lindgren är uppväxt i Skå på Färingsö, men sedan något år tillbaka bor han i Råcksta. Det gör pendlade till jobbet i centrala Stockholm lite mer lätthanter­ligt.

– Jag pendlade från Skå till Arlanda under ungefär ett års tid. Så nu är det väldigt lätt för mig att gå upp på morgonen och bara åka 20 minuter med tuben, säger han.

Om en juicebar skulle funka på öarna är han lite tveksam till.

– Det återstår att se. Först ska vi ta över innerstan. Men man ska aldrig säga aldrig!

 ?? FOTO: JOHNNY WOHLIN ?? UPP. Frank Lindgren deltog nyligen i Viafree-serien Success, där han kallas en av ”Sveriges mest framgångsr­ika 90-talister”.
FOTO: JOHNNY WOHLIN UPP. Frank Lindgren deltog nyligen i Viafree-serien Success, där han kallas en av ”Sveriges mest framgångsr­ika 90-talister”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden