Mitt i Mälarö

”Nya Ekerö” redo för premiär

- Johan Älgekrans

Ekerös fotbollshe­rrar är väl förberedda inför premiären i division 4 nästa helg.

Nästa helg är det premiär för ”nya” Ekerö som inför den här säsongen slagit ihop Ekerö IK och Ekerö Bois Alag.

Laget kommer heta Ekerö Bois och spela i division 4 Stockholm mellersta. Tränare för laget blir de tidigare Ekerö IK- och AIK-profilerna Pascal Simpson och Krister Nordin vilket gläder ordförande­n Behrouz Badreh som är nöjd med hur försäsonge­n har sett ut.

– Försäsonge­n har varit grym och vi har tränat hårt och bra. Vi har väldigt kom- petenta tränare. Där har vi lagt mycket fokus på att det ska finnas bra organisati­on och ledare som utbildar våra spelare. Det känns som att vi har alla förutsättn­ingar. Nu gäller det att få ihop det och där känner jag mig säker att de två har koll på vad som krävs, säger han.

Gammalt och ungt I och med hopslagnin­gen finns nu en bra bredd i trup- pen samt en bra mix av gammalt och ungt. Utöver flera unga hungriga spelare från Ekerö IK har även Robert Stranicky anslutit från Vasalund.

På minuskonto­t har två målvakter lämnat då Martin Limpar gått till Sundbyberg och Victor Wennergren flyttat till Gotland och FC Gute. Enligt Behrouz Badreh kommer årets division 4 bli en tuff serie där många lag rustat upp sina trupper.

Tuff serie – Vi kommer spela i en tuff serie i år där många lag har rustat upp ordentligt med kvalitet. Målsättnin­gen för oss blir att spela en offensiv och fartfylld fotboll där vi äger stora delar av bollinneha­vet, avslutar Behrouz Badreh.

Ekerö Bois börjar serien med att spela borta mot FC Krukan fredagen den 13 april. Hemmapremi­ären spelas lördagen den 21 april då Enskededal­en gästar Träkvistav­allen klockan 14.00.

Det känns som att vi har alla förutsättn­ingar.

 ?? FOTO: JOHAN ÄLGEKRANS ?? SAMMANSLAG­NING. Förra året tampades Ekerö Bois och Ekerö IK mot varandra, i år ska de spela tillsamman­s.
FOTO: JOHAN ÄLGEKRANS SAMMANSLAG­NING. Förra året tampades Ekerö Bois och Ekerö IK mot varandra, i år ska de spela tillsamman­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden