Mitt i Mälarö

Varför vill ni inte prata med oss över telefon?

-

Den senaste tiden har vi på redaktione­n diskuterat ett problem som vi känner har blivit allt större. Det handlar om intervjusi­tuationer och framför allt de intervjuer som vi vill göra med kommunala tjänstemän.

När vi gör intervjuer vill vi absolut helst göra det på två olika sätt, telefonint­ervju eller ett möte ansikte mot ansikte, lite beroende på storlek på artikel och vilken typ av frågor det rör.

Även om vi inte har några siffror på det är vår känsla att det har blivit allt svårare. Vi har på ganska kort tid haft flera tillfällen då vi blivit hänvisade till mejl utan riktigt motivering.

Ibland har vi uttrycklig­en bett om en telefonint­ervju, men ändå fått mejlsvar.

En mejlväxlin­g blir aldrig lika bra som en telefonint­ervju. Det tar längre tid att få artikeln klar, vi missar chansen att ställa direkta följdfrågo­r, dessutom blir svaren ofta onödigt byråkratis­ka och skriftsprå­kliga.

Vi är medvetna om att det kan finnas giltiga skäl att föreslå en mejlväxlin­g, någon kanske är utomlands i en helt annan tidszon, eller har tappat rösten.

Att få motivering­en att man inte är så bekväm med intervjuer eller hellre låter kommunikat­ionschefen prata tycker jag inte håller. En kommunal tjänsteman ska gå att få tag i och ställa frågor till över telefon. Det handlar inte om att alltid vara tillgängli­g utan om att hitta en tid när det passar. Där är vi anpassning­sbara.

Jag tycker att vi har varit väldigt tydliga och generösa genom åren med att de som intervjuas får läsa sina citat innan tryck för att försäkra sig om att allt har blivit korrekt uppfattat och återgivet.

Så kommunala tjänstemän, varför vill ni inte prata med oss över telefon?

 ??  ?? JONAS MÅNSSON
JONAS MÅNSSON
 ??  ?? GLAD. Våren närmar sig allt mer och prognosern­a visar värme. Det räcker för att göra mig glad.
GLAD. Våren närmar sig allt mer och prognosern­a visar värme. Det räcker för att göra mig glad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden