Mitt i Mälarö

segersvit intakt

- Johan Älgekrans

Vi är inne i ett flow just nu och är ett lag som känneteckn­as genom laganda, gemenskap och otrolig kämpaglöd.

Efter halva serien spelad är Ekerös fotbollsda­mer i överlägsen serieledni­ng. – Vi är inne i ett flow just nu, säger tränaren Henrik Nilsson.

Förra lördagen spelade Ekerös fotbollsda­mer sin sista match innan sommaruppe­hållet hemma mot Ängby på Träkvistav­allen. Inför matchen hade Ekerö tagit full pott i division 3 och segertåget visade sig rulla vidare mot Ängby.

Redan i den 8:e minuten gjorde Ellen Nordberg 1-0 till Ekerö. Samme Nordberg utökade ledningen till 2- 0 tio minuter senare. Ängby reducerade visserlige­n till 2- 1 innan pausvilan men efter att Sophie Hjelte satte dit 3- 1 tidigt i den andra halvleken var segern aldrig hotad.

Matchen slutade 3- 1 till Ekerö som nu har tagit maximala 27 poäng efter nio spelade omgångar och har imponerand­e 28-5 i målskillna­d. Tränaren Henrik Nilsson tror att lagandan och träningsvi­ljan är en del av förklaring­en till framgångar­na.

– Vi är inne i ett flow just nu och är ett lag som känneteckn­as genom laganda, gemenskap och otrolig kämpaglöd. Vi har en träningsvi­llig och ambitiös stomme av eta- blerade seniorspel­are och vi har arbetat mycket med att slussa in och våga ge ansvar till de yngre duktiga egna produktern­a som klubben fått fram, säger han.

Halva serien är nu spelad när Ekerö går på ett långt sommaruppe­håll med elva poängs ledning till närmast jagande lag som är Mariebergs SK.

Omstart i serien är inte förrän den 18 augusti då suveräna serieledar­na Ekerö tar emot Åkersberga hemma på Träkvistav­allen.

 ?? FOTO: EKERÖ IK ?? MÅLSKYTTAR. Ellen Nordberg och Sophie Hjelte gjorde målen mot Ängby.
FOTO: EKERÖ IK MÅLSKYTTAR. Ellen Nordberg och Sophie Hjelte gjorde målen mot Ängby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden