Mitt i Mälarö

Våg av stölder på Färingsö - men ännu är ingen gripen

- Lisa Halldén 08-560 314 11 lisa@malarotidn­ing.se

Flera bostäder på Färingsö har haft besök av tjuvar senaste veckorna. Men ännu har polisen inte lyckats gripa någon för brotten.

Polisen har fått in rapporter om flera stölder runt Svartsjö och Färentuna de senaste två veckorna. Det har handlat om bland annat gräsklippa­re, bilar och båtar.

Personer som Mälarö Tidning har varit kontakt med menar att stölderna är kopplade till en bostad på Färingsö. Några av sakerna som stulits har nämligen GPS-sändare och har därför varit möjliga att spåra.

Det kan polisen dock inte bekräfta och ännu har ingen gripits för stölderna.

– Vi har haft polis ute vid minst två tillfällen till en adress där ute. Men när vi undersökt har vi gått bet på att hitta sakerna som stals i närtid, säger kommunpoli­s Stefan Berg.

Vid ena tillfället kom polisen för sent. Larmet om var de stulna sakerna troddes finnas kom på förmiddage­n men polisen kunde inte skicka en patrull förrän till kvällen.

– Jag ringde radion vid lunch och sa att vi måste åka dit och de kämpade för att få ut bilen. Men vi kunde inte prioritera det. Och det är inget kul, det känns inte bra, säger Stefan Berg.

Vid ett andra tillfälle genomsökte polisen ett släp som de misstänkte innehöll stöldgods.

– Då gick man igenom det men det visade sig att de var på väg till tippen. Det var en massa skräp bara, säger han.

Vid första tillfället polisen var på plats greps en person. Men det var inte kopplat till något brott som skett i kommunen.

– Det var en person där som var efterlyst. Jag tror det var någon som skulle in på anstalt som förpassade­s dit, säger han.

 ?? ANDERSSON FOTO: MIKAEL ?? MISSTANKAR. Polisen har följt upp de tips de fått, säger kommunpoli­s Stefan Berg.
ANDERSSON FOTO: MIKAEL MISSTANKAR. Polisen har följt upp de tips de fått, säger kommunpoli­s Stefan Berg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden