Mitt i Mälarö

HÅRT SOMMARJOBB LÖNAR SIG

Tre veckors jobb är över för den första gruppen av kommunens sommarjobb­are. Axel Gustafsson, Nikolaj Kanjecki och Linn Dubiel har trivts bra med sysslorna.

- Jonas Månsson 08-560 314 27 jonas@malarotidn­ing.se

Tre veckors hårt arbete är över.

Den första gruppen av kommunens sommarjobb­are har bland annat gjort fint i Ekebyhovs slottspark.

– Det är en bra erfarenhet och bra för CV:t, säger Linn Dubiel från Gräsåker.

Efter tre veckor av bland annat städning i Ekerö centrum och parkarbete i Ekebyhovs slottspark är det på måndag dags för nästa grupp av kommunens sommarjobb­are. Under den första jobbperiod­en har 15-årige Stenhamrab­on Nikolaj Kanjecki jobbat.

– Jag har ett eget företag där jag bland annat klipper gräs. Det kan vara lite oregelbund­et och nu ville jag tjäna lite mer pengar, säger han.

Han har gått kurs för att ta lätt motorcykel­körkort och lite extra lön kommer väl till pass.

– Jag vill köpa en lätt motorcykel, säger han.

När Mälarö Tidning är på besök i Ekebyhovs slottspark arbetar han och ett gäng andra unga med trädspegla­r. De gräver bort gräs och lägger träspån i hålet. Det görs för att underlätta gräsklipp- ning och av estetiska skäl.

– Det har varit kul, men lite jobbigt att böja sig. Vissa dagar har det även varit väldigt varmt, säger Nikolaj Kanjecki.

På plats fanns även 17-åriga Linn Dubiel från Gräsåker.

– Det känns bra. Jag kände ingen här innan, men vi pratar med varandra och man lär känna andra. Jag sparar till körkort och en resa, säger hon.

Arbetsleda­re är Peder Eriksson som kommunen har anställt för att jobba med sommarjobb­arna. Han är imponerad av kollegorna.

– Det är över förväntan. De har en otrolig arbetsmora­l. Jag jobbar lika mycket som de gör och är helt slut när jag kommer hem vissa dagar, säger han.

Peder Eriksson ser ett stort värde i att kommunen har gott om platser till ungdomar som vill jobba några veckor på sommarlove­t.

– Det är kul att kunna satsa på dem. Det är kommunens skattepeng­ar som används till löner. Det här är den bästa skatteåter­bäringen, säger han.

 ??  ??
 ?? FOTO: JONAS MÅNSSON ?? JOBB. Axel Gustafsson, Nikolaj Kanjecki och Linn Dubiel har jobbat tre veckor åt kommunen.
FOTO: JONAS MÅNSSON JOBB. Axel Gustafsson, Nikolaj Kanjecki och Linn Dubiel har jobbat tre veckor åt kommunen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden