Mitt i Mälarö

Mirjam framgångsr­ik i Båstad

Tennistala­ngen Mirjam Björklund imponerade stort under Båstad Ladies förra veckan.

- Johan Älgekrans

Jag tror att vi är en superbra match och jag kunde inte drömt om ett bättre upplägg på hemmaplan.

Efter att ha lockat storstjärn­or som Serena Williams och Caroline Wozniacki till Båstad genom åren lades tävlingen ner på WTA-touren eftersom ekonomin inte gick ihop.

I stället arrangerad­e svenska tennisförb­undet Båstad Ladies som är en ITF-tävling (snäppet under WTA) där många av framtidens stjärnor fick chansen att visa upp sig.

Föll mot slutsegrar­en

Bäst av svenskorna lyckades 19-åriga Mirjam Björklund från Ekerö, som nådde karriärens första semifinal på 25 000-dollarsniv­ån där hon till slut föll mot slutsegrar­en Allie Kiick, 23, från USA.

Mirjam Björklund är nöjd med sin vecka i Båstad och känner att flera fina resultat är inom räckhåll.

– Jag tycker att min insats i Båstad är väldigt bra, det känns otroligt kul att få utdelning för allt jag gjort under året och tidigare. Jag är väldigt glad att ha gått så pass långt i den här tävlingen även fast jag själv känner att det bara är en tidsfråga innan flera resultat kommer, säger hon.

En som ska hjälpa Björklund att nå flera fina resultat är den tidigare tennisstjä­rnan Joachim ”Pim-Pim” Johansson, 36, som nyligen blev klar som ny tränare för tennistala­ngen. Ett samarbete som betytt mycket för Mirjam Björklund.

Motiverand­e

– Mitt samarbete med Joachim ”Pim-Pim” Johansson är otroligt motiverand­e, jag är så taggad att få jobba med honom. Jag har mycket att lära av ”Pim-Pim” och han ger mig nya utmaningar på löpande band, vilket passar mig perfekt. Jag tror att vi är en superbra match och jag kunde inte drömt om ett bättre upplägg på hemmaplan, säger hon.

Chansen till nya fina framgångar fortsätter nu närmast med tävlingar i Belgien och Tyskland för Mirjam Björklund.

– Det ska bli superkul, säger en taggad Björklund.

 ?? FOTO: LINDA CARLSSON F O T O : A N E- M I E D R I E S N / Z I M A F O T O G R A F I E ?? NÖJD. Mirjam Björklund är nöjd med sitt spel i Båstad Ladies.
FOTO: LINDA CARLSSON F O T O : A N E- M I E D R I E S N / Z I M A F O T O G R A F I E NÖJD. Mirjam Björklund är nöjd med sitt spel i Båstad Ladies.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden