Mitt i Mälarö

Sommarlov ger plats för trubbiga tankar

-

Det var många år sedan jag hade ett regelrätt sommarlov. Tekniskt sett är det ju semester jag har nu för tiden. Men sommarlov rullar så mycket finare på tungan. Det markerar slutet på en era och början på ett långt mellanrum innan något nytt börjar i augusti.

Jag ser fram emot att hämta andan i detta mellanrum. På andra sidan av sommaren väntar nämligen en intensiv valhöst som kräver fokus. Det där vanliga ifrågasätt­andet, av vem som säger vad och vad de får ut av att säga det, blir ställt på sin spets i det regn av löften och utspel och förslag som nu strilar.

Förra veckan stod det klart att den där busslinjen över Ekeröleden som många längtat efter blir verklighet i vinter. Senast i våras sas det att den inte skulle komma till stånd på flera år. Men närmare valet hittar man plötsligt pengarna.

Och så är det förstås badhuset. Det har ju lovats tidigare, under andra valrörelse­r, men nu ska planerna tydligen nå hela vägen fram. Det ska upp en stor skylt på Träkvistav­allen, där det tydligt ska stå att ett badhus ska byggas där.

Skylten skulle kanske kunna sättas upp redan nu, men i stället har det bestämts att det ska göras i augusti, med pressträff och politikert­al. Lagom nära valet.

Som lokaljourn­alister behöver vi hålla tungan rätt i mun när vi berättar om dessa saker. Klart folk ska få veta vad politikern­a planerar men det måste ske utan att vi blir megafoner för politikern­as agendor.

För att lyckas måste vi hålla fokus och tanken vass, och det är inte utan att man kan bli lite trött.

Så nu tar vi sommarlov. Nu ska jag tillåta mina tankar att bli lite trubbiga av en lång, lugn, loj ledighet. Och så ska jag se till att jag vässat till dem lagom till att vi är tillbaka i augusti.

 ?? Prata med mig! lisa@ malarotidn­ing.se ?? LISA HALLDÉN Reporter
Prata med mig! lisa@ malarotidn­ing.se LISA HALLDÉN Reporter

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden