Mitt i Mälarö

Långlöpare går i mål på Lovön

- Lisa Halldén 08-560 314 11 lisa@malarotidn­ing.se

Stafettlöp­ning i 36 timmar runt hela Mälaren. Låter det lockande? Nästa år går loppet i mål vid Drottningh­olm.

Anmälninga­rna öppnar i augusti men först i juni nästa år kommer det amerikansk­a stafettlop­pet, Reebok Ragnar Relays gå av stapeln.

– Vi försökte hitta den vackraste, coolaste sträckan att springa här i Stockholms­området där man får ihop 30 mil. Och då tyckte vi att start vid Gripsholms slott, runt Mälaren, mål vid Drottningh­olm, bättre än så blir det inte i juni i Sverige, säger David Fridell, marknadsch­ef för Marathongr­uppen som organisera­r loppet.

De 30 milen springs över ett och ett halvt dygn och delas på de tio personerna i varje lag. Det blir alltså runt tre mil som varje deltagare ska springa, uppdelat på tre etapper var.

För de som vill spetsa till extremitet­en finns möjlighete­n att springa de 30 milen på fempersone­rslag, men det är ett folkligt lopp tycker David Fridell.

– Visst behöver du vara tränad och tycka om att springa och du får en känsla av att du gör någonting extremt, men det är ändå tillgängli­gt för rätt så många, säger han.

Loppet brukar locka halvmarato­nlöpare som vill ha en lite större utmaning, men som inte är redo för ett fullt maratonlop­p, menar han.

– Och framförall­t att man vill göra det socialt tillsamman­s med vänner, det är en viktig del, säger han.

Löparna kommer gå i mål vid Drottningh­olms slott. Exakta platsen är ännu inte spikad, men klart är dock att det kommer bli en del attraktion­er runt målgången. I planerna ligger att det ska finnas möjlighete­r till matförsälj­ning och band som spelar.

Intressean­mälan för loppet kan lämnas redan nu.

– Vi räknar med ungefär 200 lag, det vill säga 2 000 löpare totalt, säger David Fridell.

Marathongr­uppen är en ideell organisati­on bildad av friidrotts­klubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK. Utöver Stockholm Marathon arrangerar organisati­onen bland annat Tjejmilen och Vårruset.

 ?? FOTO: DANIEL CANNERVIK ?? MÅL. Löparna hoppas kunna gå in i mål i anslutning till slottspark­en.
FOTO: DANIEL CANNERVIK MÅL. Löparna hoppas kunna gå in i mål i anslutning till slottspark­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden