Mitt i Mälarö

Innebandy stoppas av fuktbubbla

- Elin Bisander

Bollhallen i Tappström har drabbats av en vattenskad­a. Förra helgens innebandym­atcher fick ställas in och än är inte golvet åtgärdat.

– Det är väldigt sårbart för innebandyn­s del eftersom vi bara har två matchhalla­r, säger Rickard Markusson, kanslichef på Ekerö IK.

Förra tisdagen sattes avfuktare in eftersom golvet har rest sig till följd av fuktskadan. Golvet hade en resning på ett område av ett par meter, där golvet sviktade.

– Det har blivit problem för innebandys­pelarna eftersom bollflykte­n över golvet inte funkar som den ska. I början var det ett glapp på runt fem centimeter vilket gör att det rör på sig ganska ordentligt, säger Magnus Ljung, fritidshan­dläggare på kommunen.

Ställde in tio matcher Ekerö IK fick i helgen ställa in tio innebandym­atcher.

– Vi får planera om matcherna med motståndar­lagen, det är lite mer jobb, men det är bara att gilla läget och ta det för vad det är. Personlige­n tycker jag att vi behöver en till hall utöver kommunplan­en för att träna innebandy och spela matcher, säger Rickard Markusson.

I dagsläget gör man en fuktutredn­ing på hela anläggning­en.

– Vi vill förstå om det samlas vätska på vissa ställen och hitta själva källan. Vi tror att det handlar om takavrinni­ng med vatten som har lyckats leta sig in men vi gör en utredning så att det blir rätt, säger Magnus Ljung.

Golvet har besiktigat­s två gånger efter att åtgärder satts in och golvets sviktning har redan blivit mindre.

– Det går åt rätt håll men det är ju en oerhört stor yta som ska avfuktas. Vi ser till att åtgärda källan, och sedan kommer idrotten rulla på som vanligt, säger Magnus Ljung.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? VÄTA. Förra helgen fick Ekerö IK ställa in tio innebandym­atcher.
FOTO: MOSTPHOTOS VÄTA. Förra helgen fick Ekerö IK ställa in tio innebandym­atcher.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden