Mitt i Mälarö

Här är vår vision för ett hållbart Mälaröarna

- Hanna Svensson (S) Göran Hellmalm (L) Ulrika Sandin (MP) Desiree Björk (Ö)

Ekerö blir bättre om vi planerar tillsamman­s, politik, förvaltnin­g, näringsliv och medborgare. Nya grepp krävs för att vi ska nå dit vi vill ta oss tillsamman­s. Som ansvariga vill vi skapa de bästa förutsättn­ingarna för våra barn/ barnbarn för ett liv i Ekerö med ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet.

Vi måste skapa uthålliga sociala system i vårt samhälle genom starka föreningar, nya mötesplats­er och medborgari­nflytande. Ekonomin är ett medel för våra intentione­r inte ett mått på välfärden. Tillväxt sker när vi blir fler, när handel och företagsut­veckling går hand i hand och när individer har mer frihet. Det krävs balans mellan ett fungerande näringsliv, goda bostäder och ett aktivt fritidsliv.

Med ett framtidsin­riktat arbete vill vi fokusera på ett mer inkluderan­de samhälle där fler deltar i beslutspro­cesser även mellan valen. Genom att utveckla den politiska organisati­onen och förvaltnin­gen kan en tydligare och mer öppen arbetsordn­ing skapas, där medborgarn­a kommer in tidigt i besluten i stället för som i dag i slutskedet. Vi vill skapa en helhetsbil­d över hur samhället behöver anpassas till nya behov i samband med förväntad befolkning­sförändrin­g.

Alla Mälaröbor ska känna sig välkomna, sedda och som en lika viktig del av samhället oavsett nyanländ, inflyttad eller infödd Mälaröbo. Det ska finnas en öppen dialog för att utveckla det lokala företagand­et och civilsamhä­llet.

Genom en utökad samverkan för våra unga invånare ska föreningsl­ivets, fritidsgår­darnas och kulturskol­ans uppdrag och öppettider anpassas efter de behov och önskemål som finns. Alla individer ska ges möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättn­ingar. Det behövs fler möteslokal­er för unga såväl som äldre för att skapa en meningsful­l fritid för alla generation­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden