Mitt i Mälarö

”Är ni inte rädda om era egna liv?”

- Yvonne

Hallå ni som promenerar och traskar rakt ut i cykelbanan utan förvarning. Ni som är helt inne i er egen värld med ögonen försjunkna i era telefoner. Gärna också med hörlurar för öronen så att ni inte heller hör när jag hojtar på er. Varje dag jag cyklar är jag med om er och måste på alla tänkbara sätt försöka undvika att köra på er. Försöker hojta och plinga men ni är helt okontaktba­ra.

Är ni inte rädda om ert eget liv? Snälla, kan ni använda gångbanorn­a som finns istället? Och se er för nästa gång ni tänker traska rakt ut framför oss som cyklar. Själv är jag en person som både cyklar, promenerar och kör bil så jag tror mig veta hur man bäst beter sig för att visa omtanke och respekt för varandra.

Även många av er som cyklar tycks ha fullt upp med era mobiler istället för att koncentrer­a er på hur ni cyklar. SLÄPP TELEFONERN­A! Och ni i bilarna som håller på med era mobiler istället för att köra bil på ett ansvarsful­lt sätt och dessutom har glömt att bilarna är utrustade med blinkers.

SLÄPP TELEFONERN­A!

 ?? FOTO: ERIK SIMANDER ??
FOTO: ERIK SIMANDER

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden