Mitt i Mälarö

Michael har byggt Ekerös minsta brandstati­on.

Brandvärns­mannen och Färingsöbo­n Michael Galmstedt har byggt sin brandstati­on Hilleshög i miniatyr. Nu kan hans minihus vinna Husqvarnas tävling ”Sveriges snyggaste gräsklippa­rhus”.

- Rósanna Róbertsdót­tir Anne Lichtenste­in

Michael Galmstedt är brandvärns­man på Hilleshög brandstati­on. Av en slump hittade han tävlingen för gräsklippa­rhus och kunde inte låta bli att äntra med hans verk. Nu är han bland de tio finalister­na och det ser bra ut om man tittar på kommentare­rna.

Varför valde du att bygga det lilla gräsklippa­rhuset?

– Det var väl en rätt nördig tanke från början. Det fanns dekalkit till gräsklippa­re och jag hade precis köpt en, så ville jag ha en speciell gräsklippa­re i trädgården, så jag ringde ett företag som specialdes­ignade en. Det var en nörderigre­j som spårade ur. Den står i trädgården och kör dagligen och håller koll på gräsmattan.

Den kör varje dag sju på morgonen till 22 på kvällen, för att inte skada några djur som är aktiva på natten, det är ju ändå en räddningst­jänstrobot.

Är det en slags hyllning till förbundet?

– Ja, jag har varit aktiv i Södertörn i 14, 15 år och de har bistått med en karriärste­ge där du kunnat ta dig ganska långt, jag kom in utan någon erfarenhet och har gjort en resa, så en liten hyllning är de värda tycker jag.

Reaktioner­na var förvånansv­ärt bra. Det var från början mest en rolig grej, jag skickade bild till kollegorna, att vi fått utökning, och den fick verkligen spridning.

Precis när jag var klar hittade jag husqvarnas tävling, och där fick den också fart. Och kollegorna hjälpte mig, blåljus i samverkan.

Den har sirener?

– Den har ett par blålampor och sirener, det måste

den ju ha känner jag. Jag köpte ett sirenkit som skulle vara till en leksaksbil och det passade perfekt. Som sagt, en nörderigre­j som spårade ur.

Det var en nörderigre­j som spårade ur.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? KOPIA. I en trädgård på Färingsö finns en miniatyr av Hilleshög Brandstati­on.
FOTO: PRIVAT KOPIA. I en trädgård på Färingsö finns en miniatyr av Hilleshög Brandstati­on.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? I TJÄNST. Michael Galmstedt trivs på jobbet så pass att han gärna påminns om jobbet i trädgården.
FOTO: PRIVAT I TJÄNST. Michael Galmstedt trivs på jobbet så pass att han gärna påminns om jobbet i trädgården.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? ORIGINAL. Dekalerna är specialbes­tällda.
FOTO: PRIVAT ORIGINAL. Dekalerna är specialbes­tällda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden