Mens Health Sommartraning 2018

16/ Gör ett grymt träningsru­m hemma

-

WESTRIDGE BARBELL CLUB, SALT LAKE CITY, UT

”Klubben” är egentligen Dan Johns garage där han och hans kamrater tränar på hög nivå med enkel utrustning. John brukade till och med ha nautilusma­skiner för att träna biceps och triceps, men när han flyttade för några år sedan upptäckte han hur lite utrustning som egentligen behövs.

Börja smått

John använde en enda 28-kiloskettl­ebell när han tränade hemma. ”Jag kunde bära, svinga, göra knäböj och många andra övningar, bland annat övningar med egen kroppsvikt”, säger han. Hans råd: Börja med en typ av utrustning som går att använda till många olika övningar.

Fyll på långsamt

Kan du tänka dig någon ny utrustning? Värdera hur många övningar du kan göra med det du tänkt att köpa. För John var det en TRX suspension trainer samt ett maghjul han hittade för 35 kronor. Du kanske känner mer för en chins- och dipmaskin. Om du har plats rekommende­ras vikter och stång.

Överdriv inte

”Killar med gott om pengar som köper ett fullt utrustat träningsru­m brukar sällan använda det”, säger John. ”Alla bra gym jag vet om har startat smått och växt gradvis.” Det sämsta köpet? De dyra konditions­maskinerna. ”De används sällan och en lång promenad ger samma resultat.”

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden